Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ψηφίζουν στη Γερμανική Βουλή για το ελληνικό χρέος

Ψηφίζουν στη Γερμανική Βουλή για το ελληνικό χρέος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2012 | 09:24

Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει σε λίγες ώρες ισχυρό μήνυμα στήριξης υπέρ της συμφωνίας που επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο Eurogroup και η οποία αποσκοπεί στη μείωση του χρέους της Ελλάδας.

Η συζήτηση στη γερμανική Κάτω Βουλή, Bundestag, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:00 ώρα Ελλάδας και η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί περίπου στις 11: 30, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή ακολουθεί την απόφαση των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών της χώρας να στηρίξουν το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει δόση ύψους 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ, της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και των Πρασίνων, αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ του πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας παρά τις έντονες επικρίσεις από μερίδα βουλευτών.

Αρκετοί από τους βουλευτές του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ, έχουν εκφραστεί αρνητικά και θα καταψηφίσουν το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε στο Eurogroup μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Άλλοι βουλευτές αναμένεται να απέχουν της ψηφοφορίας.

Οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν ουσιαστικά υπογραμμίζουν το σκεπτικισμό που υπάρχει στη Γερμανία σχετικά με τις προσπάθειες να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να γίνει βιώσιμο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης :
   Διαδώστε αυτό το άρθρο