Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ψυκτικό υγρό για τα πυρηνικά εργοστάσια στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία

Ψυκτικό υγρό για τα πυρηνικά εργοστάσια στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2011 | 19:21
Πρώτη δημοσίευση: 11.03.2011 | 19:21

Η κατάσταση των πυρηνικών εγκαταστάσεων είναι ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους των ιαπωνικών αρχών. Οι ΗΠΑ αποστέλλουν ήδη ψυκτικό υγρό.

Οι ΗΠΑ ήταν άλλωστε η πρώτη χώρα στην οποία στράφηκε η Ιαπωνία για βοήθεια, αφού στο έδαφός της βρίσκονται χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν. Ο Ομπάμα έχει ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιαπωνία και στον Ειρηνικό Ωκεανό σε σύνοδο που είχε εκτάκτως με τους συνεργάτες του.

Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν ψυκτικό υγρό σε πυρηνικούς σταθμούς της Ιαπωνίας που επλήγησαν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι χρειαστεί στην Ιαπωνία, δήλωσε εξ άλλου η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. «Έχουμε ήδη μεταφέρει με αεροσκάφη μας επειγόντως προς την Ιαπωνία ψυκτικό υγρό για ένα από τα πυρηνικά της εργοστάσια» ανέφερε.

«Γνωρίζετε ότι η Ιαπωνία εξαρτάται πολύ από την πυρηνική ενέργεια και διαθέτει υψηλά στάνταρ όσον αφορά την τεχνολογία αλλά ένα από τα πυρηνικά της εργοστάσια υπέστη ζημιές από τον ισχυρό σεισμό και δεν διαθέτει αρκετό ψυκτικό υγρό», κατέληξε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ
   Διαδώστε αυτό το άρθρο