Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Παγιδευμένο δέμα για αμερικανίδα υπουργό!

Τρομοκρατική απόπειρα α λα ελληνικά στις ΗΠΑ. Ανεφλέγη σε ταχυδρομείο δεμα με προορισμό την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν πως το περιστατικό, και δύο παρόμοια στη γειτονική πολιτεία του Μέριλαντ αυτήν την εβδομάδα, δεν θεωρείται πως οφείλεται στην ισλαμική τρομοκρατία.Ένας υπάλληλος που ταξινομεί την αλληλογραφία έριχνε την αλληλογραφία σε ένα κουτί όταν το δέμα ανεφλέγη μόνο του. Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε πως το δέμα απευθυνόταν στη Ναπολιτάνο.

Το ταχυδρομικό γραφείο βρίσκεται σε μια βιομηχανική περιοχή της πόλης, μακριά από τουριστικές περιοχές, το Λευκό Οίκο ή το κτίριο του Καπιτωλίου. “Οι αρχικές αναφορές υποδηλώνουν πως το περιστατικό αυτό φέρει χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα δεμάτων που ανεφλέγησαν σε δύο κτίρια της πολιτείας Μέριλαντ χθες [την Πέμπτη, ώρα Ελλάδας]”, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Τα περιστατικά αναβίωσαν μνήμες των επιστολών με το θανατηφόρο άνθρακα που είχαν σταλεί πριν από σχεδόν δέκα χρόνια σε κορυφαίους νομοθέτες στην Ουάσινγκτον και σε μέλη των ΜΜΕ. Από τις επιστολές εκείνες σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και 17 άλλοι αρρώστησαν.

Το ταχυδρομικό γραφείο που ενεπλάκη στο περιστατικό της Παρασκευής διαχωρίζει και διαχειρίζεται αλληλογραφία και δέματα που στέλνονται σε υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Δημιουργήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τις επιθέσεις με άνθρακα το 2001, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ.

Την Πέμπτη, δύο δέματα άρχισαν να βγάζουν καπνό και φλόγες στην αίθουσα αλληλογραφίας δύο κυβερνητικών κτιρίων της πολιτείας Μέριλαντ, όμως κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Τουλάχιστον ένα από τα δέματα στο Μέριλαντ περιελάμβανε ένα μήνυμα με παράπονα για τα ηλεκτρονικά οδικά σήματα στον αυτοκινητόδρομο που ζητούν από τους εποχούμενους να αναφέρουν ύποπτη δραστηριότητα, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και πληροφοριών.

Το ένα περιστατικό συνέβη στην αίθουσα αλληλογραφίας του κτιρίου υπηρεσιών του υπουργείου Μεταφορών του Μέριλαντ στο Άνοβερ και το άλλο σε κέντρο διαχείρισης αλληλογραφίας ενός κρατικού κτιρίου στη Ανάπολη, δίπλα στην έδρα της πολιτείας του Μέριλαντ, ανέφερε η αστυνομία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε