Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: 3 πράγματα που δεν ξέρετε

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: 3 πράγματα που δεν ξέρετε

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς σήμερα, 21 Ιανουαρίου. Τέτοια μέρα, όλοι οι άνθρωποι της Γης αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς σήμερα, και αξίζει να δούμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ. Μία αγκαλιά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ωφελεί τη σωματική και πνευματική μας υγεία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, ως ιδέα, προήλθε το 1986 από τον φοιτητή Kevin Zaborney, ο οποίος έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε. Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, και αξίζει να μάθετε ότι οι ειδικοί τονίζουν πως μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας (όπως η ωκυτοκίνη).

«Η θετική συναισθηματική εμπειρία της αγκαλιάς ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές και ψυχολογικές αντιδράσεις», επισημαίνει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γιαν Άστρεμ, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στο Λίνκεπινγκ της Σουηδίας.

Κάτι ακόμη πιο απίστευτο όμως, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με το Carnegie Mellon University της Αμερικής, το μεγαλύτερο αντίδοτο μίας ίωσης βρίσκεται στην… αγκαλιά. Είναι ουσιαστικά μία «φυσική» βιταμίνη που παίρνει ο οργανισμός ώστε να μην προσβληθεί από κάποια ίωση.

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς σήμερα, κι εσείς ακόμη να αγκαλιάσετε τους δικούς σας ανθρώπους;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε