Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παγκόσμιο ρεκόρ με εκλέρ σοκολάτας 676 μέτρων!

Ομάδα Bέλγων ζαχαροπλαστών κατέρριψε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ με την ευκαιρία της “Σοκολατοποιίας”, της Έκθεσης Σοκολάτας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος της Βερβιέ, στη Βαλονία του Βελγίου.

Ελβετός αρτοποιός κατείχε το ρεκόρ αυτό μέχρι πρότινος για ένα εκλέρ σοκολάτας μήκους 503 μέτρων. Χθες, όταν ο Bέλγος σοκολατοποιός Ζαν-Φιλίπ Νταρσί με τη βοήθεια 30 μαθητευόμενων ζαχαροπλαστών παρασκεύασε το γλύκισμα μήκους 676,614 μέτρων.

Δικαστικός επιμελητής ο οποίος μετέβη για τον λόγο αυτό στο υπόστεγο που παρασκευάστηκε το εκλέρ, ακριβώς δίπλα στο δημαρχείο της Βερβιέ, στην επαρχία της Λιέγης, επικύρωσε το ρεκόρ.

“Δεν είναι δύσκολη η παρασκευή ενός εκλέρ σοκολάτας, δύσκολη είναι η διαχείριση τόσο μεγάλων ποσοτήτων”, δήλωσε ο Ζαν-Φιλίπ Νταρσί στο δίκτυο RTL.be. “Ήδη χρειάζονται περισσότερα από 750 κιλά πρώτων υλών για την παρασκευή του εκλέρ, στη συνέχεια πρέπει να παρασκευαστεί και να ψηθεί όλη η ζύμη του, να προετοιμαστούν οι κρέμες ζαχαροπλαστικής. Συνεπώς, αυτό σημαίνει πολύ δουλειά”, παραδέχεται.

Στο τέλος της βραδιάς το γιγάντιο εκλέρ κόπηκε σε κομμάτια και πωλήθηκε προς όφελος της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Foyer Lucie”, που λειτουργεί με την έγκριση της γαλλικής κοινότητας του Βελγίου και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά οικογενειών με προβλήματα, παρέχοντάς τους φιλοξενία και εκπαιδευτική βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ (L’Express)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε