Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάγωσαν Κίνα και Κορέα!

Πάγωσαν Κίνα και Κορέα!

 

Χιόνια και κρύο σε όλη την Κίνα και σε αρκετές περιοχές της Κορεας. Προβλήματα σε συγκοινωνίες και στις μεταφορές.

 

Οι κινεζικές αρχές διέταξαν να κλείσουν σήμερα τα σχολεία, επιστράτευσαν περισσότερα λεωφορεία και κινητοποίησαν χιλιάδες κατοίκους για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των παγωμένων δρόμων και αρτηριών με φτυάρια, καθώς η κινεζική πρωτεύουσα βιώνει τον δριμύτερο χειμώνα των τελευταίων ετών.
 
Η Βόρεια Κίνα επέστρεψε στη δουλειά έπειτα από το κύμα κρύου και σφοδρής χιονόπτωσης που κάλυψε όλην την περιοχή το Σαββατοκύριακο, παραλύοντας τους αυτοκινητόδρομους και προκαλώντας τη ματαίωση πολλών πτήσεων.
 
«Οι χαμηλές θερμοκρασίας και οι παγωμένοι δρόμοι αναμένεται να επηρεάσουν την τοπική κυκλοφορία σήμερα», τόνισε ο Σονγκ Ζιανγκούο, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Κυκλοφορίας του Πεκίνου, μιλώντας στο πρακτορείο Νέα Κίνα.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το κρύο θα προκαλέσει τις μακρές διακοπές (έως και μία εβδομάδα) στην παροχή ηλεκτρικού, που έθεσαν σε δοκιμασία πολλές περιοχές στη Νότιο Κίνα το 2008 λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας.
 
Όμως, η κακοκαιρία είναι πιθανόν να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών στα τρόφιμα, σε καθυστερήσεις πτήσεων και να εμποδίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε πολλά καταστήματα και εταιρείες στο Πεκίνο και άλλες πόλεις, για ορισμένες ημέρες. Επίσης λόγω του ψύχους ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στην παροχή φυσικού αερίου, καθώς το τελευταίο δίμηνο-λόγω της αφύσικα παρατεταμένης κακοκαιρίας-έχουν σημειωθεί διακοπές, καθώς τα δίκτυα παροχής προσπαθούν να ικανοποιήσουν τη μεγάλη ζήτηση.
 
Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε πως οι θερμοκρασίες στον Βορρά θα πέσουν στους -32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Πεκίνο ο υδράργυρος θα φθάσει τους -10 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα λευκά έχει ντυθεί και το μεγαλύτερο μέρος της Κορεατικής χερσονήσου, με τις πυκνές χιονοπτώσεις της σημερινής ημέρας να έχουν προκαλέσει προβλήματα κατά την ώρα αιχμής στη Σεούλ και χάος κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα του έτους.
 
Περίπου 17 εκατοστά χιονιού είχαν πέσει μέσα σε τέσσερις ώρες, τόνισαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες.
Στο αεροδρόμιο Γκίμπο, 90 πτήσεις εσωτερικού ματαιώθηκαν και στο διεθνές αεροδρόμιο Ιντσέον άλλες τέσσερις πτήσεις ματαιώθηκαν και σε περίπου 40 άλλες σημειώθηκαν καθυστερήσεις.
 
Στην πόλη της Σεούλ, 3.500 υπάλληλοι και 1.200 οχήματα κινητοποιήθηκαν για να καθαριστούν οι δρόμοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε