Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Πάγωσαν” τις καταθέσεις του προέδρου της Συρίας στην Ελβετία

Η κυβέρνηση της Ελβετίας πάγωσε κεφάλαια που ανέρχονται σε 50 εκατ. ελβετικά φράγκα (43 εκατ. ευρώ) και ανήκουν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας.

Τα κεφάλαια αυτά ανήκουν σε 12 εταιρίες και 54 πρόσωπα. Πέραν του σύρου προέδρου, ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος Μάχερ Άσαντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ αλ Σάαρ συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος της Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών, της αρμόδιας υπηρεσίας στο ελβετικό υπουργείο Οικονομικών.

Η Ελβετία επεξέτεινε τον Μάιο τις κυρώσεις της σε βάρος της Συρίας συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές τον Άσαντ και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους ώστε να ενταθεί η πίεση στην κυβέρνησή του να τερματίσει την αιματηρή καταστολή.

Η Ελβετία έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να αλλάξει την εικόνα που είχε στο παρελθόν–του ασφαλούς προορισμού για παράνομα αποκτηθέντα κεφάλαια–κατάσχοντας πόρους που ανήκαν σε αρκετούς ανατραπέντες δικτάτορες και συμφωνώντας, από το 2009, να άρει εν μέρει την αυστηρή τραπεζική μυστικότητα για να βοηθήσει άλλες χώρες να εντοπίζουν φοροφυγάδες.

Πάγωσε πόρους των πρώην ηγετών της Τυνησίας και της Αιγύπτου και στενών συνεργατών τους καθώς και πόρους του εκλιπόντος πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και μελών της οικογένειάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Πάνω απο 6.200 νεκροί μέσα σε 9 μήνες!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε