Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παίρνουν σειρά Κύπρος και Ιταλία; – Ρεν: δεν κάνω εικασίες

Παίρνουν σειρά Κύπρος και Ιταλία; – Ρεν: δεν κάνω εικασίες

Η αισιοδοξία για τη διάσωση της Ισπανίας μας… άφησε νωρίς. Τα σενάρια που θέλουν την Κύπρο και την Ιταλία να είναι οι επόμενες που θα ζητήσουν δανεικά, αυξάνονται αλλά επισήμως, κανείς δε σχολιάζει.

Χαρακτηριστική η δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου, Όλι Ρεν: “Δεν θέλω να κάνω εικασίες. Εισηγηθήκαμε κάποια πράγματα πριν από δύο εβδομάδες στην Ιταλία και αυτά εξακολουθούν να ισχύουν”, είπε.

Ξεκάθαρο το μήνυμα: η Ιταλία θα πρέπει να κάνει ό,τι της έχουν ζητήσει οι Βρυξέλλες, ειδάλλως δεν αποκλείεται να έχει την τύχη της Ελλάδας και της Ισπανίας.

“Η Ιταλία έχει σημαντικές ανισορροπίες, αλλά η χώρα πρόκειται να τις διορθώσει και λαμβάνει ισχυρά μέτρα. Υποστηρίζουμε την Ιταλία”, πρόσθεσε ο Όλι Ρεν.

Και η Κύπρος; Το ενδεχόμενο προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή. «Δεν είναι ούτε κακό ούτε ντροπή» είπε. Αλλά η Λευκωσία δε θέλει να γίνει Αθήνα. Θέλει να έχει την ίδια μεταχείριση με την Ισπανία: ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς μνημόνιο και τρόικα.

Μόνο που η τρόικα έχει ήδη ετοιμάσει βαλίτσες για Μαδρίτη. Το ξεκαθάρισε και ο επίτροπος Αλμούνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήρθε η ώρα της Κύπρου για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης

 

Συναγερμός στην Ευρώπη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – Μπλόκο στις αναλήψεις και κλείσιμο συνόρων το σχέδιο

Η τρόικα πάει… Ισπανία – Αγωνία τώρα για τις ελληνικές εκλογές

Παρά την βοήθεια ο Fitch υποβάθμισε δύο μεγάλες ισπανικές τράπεζες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε