Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παίζει τα προεκλογικά του παιχνίδια ο Σαρκοζί με την τραγωδία της Τουλούζης

REUTERS

Το κάλο του πρόσωπο δείχνει από χθες ο γάλλος πρόεδρος προσπαθώντας να κερδίσει ψήφους στις επικείμενες προεδρικές εκλογές

Σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την «αποφασιστικότητά του» να συλληφθεί ο δράστης της φονικής επίθεσης στην Τουλούζη, με θύματα τέσσερις Εβραίους.

    «Να είσθε βέβαιος για την αμέριστη αποφασιστικότητα των γαλλικών αρχών ώστε να συλληφθεί ο δράστης της θρασύδειλης αυτής πράξης και κατόπιν να δικαστεί με όλη την αυστηρότητα που επισύρει η βαρύτητα και η ωμότητα του εγκλήματος αυτού», τονίζει στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στον Νετανιάχου η προεδρία της Γαλλίας.

    «Γνωρίζοντας πως τα περισσότερα από τα δύσμοιρα θύματα είχαν και ισραηλινή υπηκοότητα, θα ήθελα να σας εκφράσω προσωπικώς αλλά και σε όλον τον ισραηλινό λαό τα πιο ειλικρινή και συντετριμμένα συλλυπητήριά μου», τονίζει ο Σαρκοζί στο μήνυμά του.

    «Μεταβαίνοντας (χθες )το πρωί στον τόπο του δράματος στην Τουλούζη κι εν συνεχεία στη λειτουργία που τελέσθηκε το απόγευμα στο Παρίσι, εξέφρασα την αλληλεγγύη και τη συμπάθεια όλου του γαλλικού λαού και την αποφασιστική βούληση του κράτους να μην αφήσει ατιμώρητο αυτό το έγκλημα», καταλήγει ο Γάλλος πρόεδρος.

    Από την πλευρά του, ο Γάλλος ΥΠΕΞ Αλέν Ζιπέ θα συνοδεύσει τις οικογένειες των θυμάτων της φονικής επίθεσης στην Τουλούζη στο αεροσκάφος που θα τους μεταφέρει στο Ισραήλ και θα παραστεί επίσης στην κηδεία των τριών παιδιών και του ραβίνου που έπεσαν χθες νεκροί από τις σφαίρες του δράστη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Η αναχώρηση των οικογενειών, συνοδεία του Ζιπέ, έχει προγραμματισθεί για σήμερα το απόγευμα.

    Στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα για το φονικό στον Σαρκοζί, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ τονίζει πως η επίθεση αποδεικνύει «τη βασιμότητα της ενίσχυσης των κοινών προσπαθειών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, της οποίας πρώτο θύμα είναι ο άμαχος πληθυσμός».

    «Είμαι συντετριμμένος από αυτό το ωμό έγκλημα ενάντια σε ένα σχολείο στην Τουλούζη», τονίζει ο Μεντβιέντεφ, ζητώντας από τον ομόλογό του να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Δεν είναι λίγοι όμως που κατηγορούν τον Σαρκοζί για θεατρινισμό και εκμετάλλευση του συμβάντος αυτού αφού προσπαθεί με κάθε τρόπο να αυξήσει την δημοτικότητα του και φυσικά τα ποσοστά του στις εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο στην Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Τουλούζ

Ισλαμιστές ή ακροδεξιοί πίσω από τις δολοφονίες στην Τουλούζη;

Ο δράστης του μακελειού στην Τουλούζ εκτέλεσε την μια μαθήτρια βάζοντάς της το πιστόλι στον κρόταφο – Είχε στον λαιμό του κάμερα!

Τρομοκρατική ενέργεια το μακελειό σε σχολείο στην Τουλούζ;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε