Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

“Παίζουν” με το κούρεμα στην Κύπρο – Από 30% ως 40% λέει η κυβέρνηση

“Παίζουν” με το κούρεμα στην Κύπρο – Από 30% ως 40% λέει η κυβέρνηση

Πριν καν προλάβει να πει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι το κούρεμα δεν θα είναι 40%, αλλά κοντά στο 30%, έρχεται ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου να το ανεβάσει και πάλι στο 40% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα” ο Πάμπος Χαραλάμπους είπε ότι το κούρεμα δεν ούτε καν κοντά στο 35%, αλλά κοντά στο 30% (διαβάστε εδώ). Πριν λίγι ώρα όμως τα δεδομένα άλλαξαν και πάλι. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο Μιχάλης Σαρρής είπε πως οι μεγάλοι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών μπορεί να χάσουν περίπου το 40% των καταθέσεών τους στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης.

“Μπορεί να είναι εκεί γύρω, όμως δεν θέλω να προκαταλάβω”, δήλωσε ο κ. Σαρρής προσθέτοντας πως ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. “Ωστόσο αυτά που έχω δει υποδηλώνουν έναν αριθμό εκεί γύρω”.

Ως προς τους περιορισμούς για να προληφθούν μεγάλες εκροές κεφαλαίων από το νησί ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου είπε:”είναι θέμα εβδομάδων”.

“Πιστεύω ότι μιλάμε για ένα θέμα εβδομάδων. Αυτή είναι η αίσθησή μου”, δήλωσε ο κ. Σαρρής μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε