Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πακέτα με σφαίρες στον δήμαρχο της Ρώμης και στην υπ.Δικαιοσύνης

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας Πάολα Σεβερινό που ανέλαβε τα καθηκοντά της πριν από ένα μήνα σχεδόν. ΦΩΤΟ REUTERS
Η ιταλική αστυνομία εντόπισε, σήμερα το μεσημέρι, δυο πακέτα που περιείχαν σφαίρες και απευθύνονταν στον δήμαρχο της Ρώμης Τζάννι Αλεμάννο και στην νέο Ιταλίδα υπουργό δικαιοσύνης, Πάολα Σεβερίνο.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την ευθύνη, για την συγκεκριμένη πράξη, ανέλαβε ο “πυρήνας Μάριο Γκαλέζι”, ενώ για την αποστολή σφαίρας στον υπουργό δικαιοσύνης υπήρξε και μια δεύτερη ανάληψη ευθύνης, από μέρους της “Br + Fai x Pac”.
 
Η πρώτη οργάνωση έχει υιοθετήσει το όνομα ενός τρομοκράτη των Ερυθρών ταξιαρχιών, που έχασε την ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικό, σε τραίνο, το 2003. Η δεύτερη είναι εντελώς άγνωστη και η ταυτότητα και σύνθεσή της ερευνάται από τους εισαγγελείς.
 
Τα πρώτα αρχικά, όμως, σημαίνουν Ερυθρές Ταξιαρχίες (Br) και ‘Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία(Fai).
 
O δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, δήλωσε ότι > και ότι >.
 
Σύμφωνα με τον Αλεμάννο, >.
 
Η εισαγγελία της Ρώμης, ξεκίνησε έρευνα για σοβαρή απειλή κατά του κοινωνικού συνόλου. Μετά την έκρηξη, πάντως, παγιδευμένου πακέτου στην διεύθυνση της υπηρεσίας φοροεισπράξεων Equitalia, στην Ρώμη, και τον τραυματισμό του διευθυντή της, την περασμένη Παρασκευή (με ανάληψη ευθύνης από την ‘Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία ) η επιφυλακή είναι ύψιστη.
 
Τα δυο πακέτα με αναγραφόμενους παραλήπτες τον Τζάννι Αλεμάννο και την Πάολα Σεβερίνο, εντοπίσθηκαν στο κεντρικό ταχυδρομείο Σαν Σιλβέστρο, στην ιταλική πρωτεύουσα, χάρη στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας. –
 
 
Σήμερα το μεσημέρι εστάλη επιστολή βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός. Διαβάστε την σχετική είδηση.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε