Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Πακιστάν: 11 νεκροί σε δύο επιθέσεις

Πακιστάν: 11 νεκροί σε δύο επιθέσεις

Εξι σκοτώθηκαν απο έκρηξη παδιδευμένου αυτοκινήτου κι άλλοι πέντε απο επίθεση αμερικανικού
μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε ένα σταθμό ελέγχου στο νοτιοδυτικό Πακιστάν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και ο καμικάζι που το οδηγούσε.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής οι στρατιώτες της μονάδας των συνοριοφυλάκων σταμάτησαν το αυτοκίνητο, ένα Τογιότα, για να το ελέγξουν στην Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν, εξήγησε ο εκπρόσωπός τους, Μουρτάζα Μπάιγκ.

“Ανέκριναν τον οδηγό όταν σημειώθηκε η έκρηξη, σκοτώντας τρεις στρατιώτες της μονάδας και δύο μέλη της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο βομβιστής σκόπευε πιθανότατα να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά σε κάποια στρατιωτική εγκατάσταση ή σε κάποια πλατεία καθώς το σαββατοκύριακο οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Αΐντ αλ-Φιτρ, το τέλος του Ραμαζανιού.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Το Μπαλουχιστάν συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν και συχνά σημειώνονται στην περιοχή επιθέσεις από Ταλιμπάν.

Αλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα χωριό στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, από πυραύλους που εκτόξευσε ένα μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος
.
Σύμφωνα με έναν Πακιστανό αξιωματούχο της υπηρεσίας ασφαλείας στόχος των δύο πυραύλων ήταν ένα στρατόπεδο ανταρτών στο Βόρειο Ουαζιριστάν.

Διαβάστε
Όλο το σχέδιο για το διαμελισμό της Συρίας σε 5 κομμάτια!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε