Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πακιστάν: 13 νεκροί από πυραυλικές επιθέσεις

Πακιστάν: 13 νεκροί από πυραυλικές επιθέσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.08.2012 | 23:35
Πρώτη δημοσίευση: 19.08.2012 | 19:22

Μεγάλος αριθμός πυραυλικών επιθέσεων, που εξαπολύθηκαν από αμερικανικά μη-επανδρωμένα αεροπλάνα στον εναέριο χώρο του Ουαζιριστάν όλο το Σαβατοκύριακο, είχε ως αποτέλεσμα έως τώρα να σκοτωθούν συνολικά 13 άνθρωποι.

Νωρίς σήμερα το πρωΐ, αναφέρει πηγή των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν επικαλούμενη επιτόπια μαρτυρία, τα πυρά αμερικανικού μη-επανδρωμένου αεροπλάνου σκότωσαν στο βόρειο Ουαζιριστάν πέντε ανθρώπους, την ώρα που τραυμάτισαν άλλους δύο.

Δύο νεκροί, ισάριθμοι τραυματίες είναι ο απολογισμός παρόμοιας επίθεσης, που έγινε αργότερα, όμως σε μικρή απόσταση από το σημείο της πρώτης επίθεσης, ανέφεραν δύο συνάδελφοί της ανωτέρω πηγής.

'Ομως και χθες Σάββατο τα πυρά αμερικανικού μη-επανδρωμένου αεροπλάνου σκότωσαν στο Ουαζιριστάν έξι ανθρώπους, ενώ τραυμάτισαν άλλους δύο. Πακιστανικές επίσημες πηγές του τομέα ασφάλειας αναφέρουν ότι, "πρόκειται για Ταλιμπάν και μαχητές του Πεντζάμπ".

Πρόκειται για επιθέσεις που προκαλούν προστριβές στις σχέσεις Ισλαμαμπάντ-Ουάσινγκτον.

Το Πακιστάν εκτιμά ότι "παραβιάζουν αυτές οι επιθέσεις την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά του".

Η Ουάσινγκτον, απ την πλευρά της, διακηρύσσει ότι οι επιθέσεις αυτές στόχο έχουν το "δίκτυο Χακάνι", που εκτιμά ότι, μεταξύ άλλων φονικών επιθέσεων στο γειτονικό Αφγανιστάν, είναι υπεύθυνο και για τη φονική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία πέρυσι το Σεπτέμβριο στην Καμπούλ.

Διαρρέει, τέλος, από αμερικανικής πλευράς ότι το ίδιο δίκτυο "καλύπτουν" και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο