Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πακιστάν: 7 νεκροί ισλαμιστές από αμερικανικούς πυραύλους

Πακιστάν: 7 νεκροί ισλαμιστές από αμερικανικούς πυραύλους

Τουλάχιστον επτά φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε μια επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους στα βορειοδυτικά της χώρας.

Η επιδρομή είχε στόχο ένα κρησφύγετο στην περιοχή Μπαντάμ Σαχ Καλάι, κοντά στην πόλη Ραζμάκ, στο Βόρειο Ουαζιριστάν. Μια από τις 7 ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών που θεωρείται προπύργιο του λεγόμενου δικτύου Χακάνι.

Το δίκτυο αυτό φέρεται να συνδέεται με τους Ταλιμπάν και την αλ Κάιντα κι εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον ενός κτιρίου, καταστρέφοντάς το και σκοτώνοντας τους μαχητές που το χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο.

“Επτά μαχητές σκοτώθηκαν στην επίθεση αλλά η ταυτότητά τους δεν έγινε γνωστή”, είπε ένας αξιωματούχος υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Ο αριθμός των απωλειών δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, καθώς η περιοχή παραμένει απρόσιτη για τους δημοσιογράφους και εργαζόμενους σε υπηρεσίες και οργανώσεις αρωγής.

Η σημερινή είναι η τρίτη επίθεση που αναφέρεται σε ισάριθμες ημέρες, μετά τις επιθέσεις της Τετάρτης οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 16 φερόμενοι ως εξτρεμιστές στο γειτονικό Νότιο Ουαζιριστάν και αυτές της Τρίτης, ξανά στο Βόρειο Ουαζιριστάν, με πέντε νεκρούς.

Η CIA και ο στρατός των ΗΠΑ, που χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχουν κλιμακώσει τις επιδρομές καθώς η Ουάσινγκτον κατηγορεί την κυβέρνηση στο Πακιστάν ότι αποτυγχάνει να εμποδίσει τις επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων του NATO στο Αφγανιστάν από τους μαχητές που εφορμούν από τις παραμεθόριες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Φρίκη για μία 12χρονη στο Πακιστάν – Την βιάζαν για να ασπαστεί το Ισλαμ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε