Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πακιστάν: 70 νεκροί από επιθέσεις σε τζαμιά

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 108 τραυματίσθηκαν κατά τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν ένοπλοι σε δυο τζαμιά της μουσουλμανικής μειονότητας των Αχμάντι στη Λαχόρη.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης και της αστυνομίας, ένοπλοι εισέβαλαν στα τζαμιά στις συνοικίες Μόντελ Τάουν και Γκάρντι Σάχου μετά το πέρας της προσευχής και άνοιξαν πυρ ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.
 
Ύστερα από συγκρούσεις που διήρκεσαν δύο ώρες, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ελέγχει το ένα από τα δύο τζαμιά, που βρίσκεται σε αριστοκρατική περιοχή της πόλης και συνέλαβε τους δύο από τους τρεις ενόπλους, που ήταν βαρέως οπλισμένοι και φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ένοπλοι ήταν τρεις, μπήκαν στο τζαμί και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των πιστών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση αυτή. 
 

Η μουσουλμανική αίρεση των Αχμάντι ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Το Πακιστάν είναι η μόνη μουσουλμανική χώρα που έχει χαρακτηρίσει τους Αχμάντι μη μουσουλμάνους.
 
Μια οργάνωση που συνδέεται με τους Ταλιμπάν και την αλ- Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε