Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Πακιστάν: Νεκροί 9 τουρίστες κι ο ξεναγός τους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένοπλοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή του βόρειου Πακιστάν και σκότωσαν με σφαίρες εννέα ξένους τουρίστες και ένα πακιστανό ξεναγό, ανακοίνωσαν η αστυνομία και αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας.

Πέντε Ουκρανοί, τρεις Κινέζοι, ένας Ρώσος και ο ξεναγός τους σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στην περιοχή κοντά στον καταυλισμό βάσης του όρους Νάνγκα Παρμπάτ, δημοφιλούς προορισμού για ορειβάτες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Την ευθύνη ανέλαβε μια μαχητική ισλαμιστική πακιστανική οργάνωση με την ονομασία Τζουντούλαχ.”Αυτοί οι ξένοι είναι εχθροί μας και με υπερηφάνεια αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το φόνο τους και θα συνεχίσουμε τέτοιες επιθέσεις και στο μέλλον”, δήλωσε τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Τζουντούλαχ, ο Άχμεντ Μαρουάτ.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας της χώρας, περιλαμβανομένης μιας ενέδρας το Φεβρουάριο του 2012 όταν ένοπλοι είχαν σκοτώσει 18 επιβάτες ενός λεωφορείου.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως στην περιοχή εστάλη μεγάλος αριθμός προσωπικού ασφαλείας.
“Καθώς η περιοχή είναι πολύ απομακρυσμένη, χωρίς δρόμους ή μέσα μεταφοράς, οι σοροί θα μεταφερθούν με ελικόπτερο”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Διαβάστε

14 νεκροί στο Πακιστάν από επίθεση σε τέμενος

Τουλάχιστον 28 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια κηδείας

Νεκρός ο δεύτερος στην ιεραρχία των Ταλιμπάν του Πακιστάν

Καμικάζι ανατινάχτηκε σε πόλη του Πακιστάν – Τρεις νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε