Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πακιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί σε επιθέσεις

Πακιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί σε επιθέσεις

Τουλάχιστον οκτώ πακιστανοί σιίτες σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά αγνώστων σε δύο διαφορετικά επεισόδια στην Κουέτα, πρωτεύουσα του Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

“Δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον ενός ταξί και σκότωσαν έξι ανθρώπους”, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Associated Press του Πακιστάν.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας όλα τα θύματα ανήκαν στη σιιτική κοινότητα Χαζάρα, τα μέλη της οποίας διαμαρτυρήθηκαν για τη δολοφονική αυτή επίθεση και πυρπόλησαν ένα όχημα.

Σε ένα άλλο επεισόδιο δύο άνθρωποι που βρισκόντουσαν στην άκρη ενός δρόμου πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο σιίτες που περνούσαν σε μια μοτοσικλέτα.

«Η διαδογματική βία στην πόλη» Κουέτα είναι η αιτία και των δύο αυτών επεισοδίων, εκτίμησε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Μάλικ Άρσαντ, αποδίδοντας τις επιθέσεις σε σουνίτες εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες σημειώνονται στην Κουέτα βίαια επεισόδια μεταξύ των σιιτών και των σουνιτών εξαιτίας των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 25 άνθρωποι.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Χαζάρα, το κυριότερο πολιτικό κίνημα των σιιτών Χαζάρα, έχει καλέσει σε απεργία αύριο Κυριακή, ενώ σιιτικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει ότι θα τηρήσουν τριήμερο πένθος.

Η Κουέτα είναι η πρωτεύουσα της μεγαλύτερης επαρχίας του Πακιστάν, της Μπαλουτσιστάν, που είναι η φτωχότερη στη χώρα παρότι διαθέτει μεγάλο ορυκτό πλούτο, και σε αυτή δρουν Βαλούχοι αντάρτες που διεκδικούν εδώ και δεκαετίες περισσότερη αυτονομία και μεγαλύτερο μερίδιο από τα έσοδα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της περιοχής.

Διαβάστε

13χρονος αυτοπυρπολήθηκε γιατί δεν είχε λεφτά για νέα σχολική ενδυμασία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε