Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παλαιστίνη: “Να διαλέξει το Ισραήλ ειρήνη ή εποικισμό”

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ενώπιον του ΟΗΕ πως “το Ισραήλ πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην ειρήνη και τους οικισμούς”.

Την παραμονή της λήξης ενός μορατόριου για τον εποικισμό που μπορεί να ανατρέψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Αμπάς καταδίκασε τη “νοοτροπία της επέκτασης και της κυριαρχίας” του Ισραήλ, δηλώνοντας ωστόσο: “τα πληγωμένα χέρια μας είναι ακόμα σε θέση να τείνουν κλάδο ελαίας”, σύμβολο της ειρήνης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν “ό,τι είναι δυνατόν” προκειμένου να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το μήνυμα στάλθηκε τη στιγμή κατά την οποία ο αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή συναντάται με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Το μορατόριο στην κατασκευή εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη αναμένεται να εκπνεύσει τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Εάν δεν παραταθεί, οι Παλαιστίνιοι έχουν απειλήσει ότι θα εγκαταλείψουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις οι οποίες ωστόσο ξανάρχισαν στις 2 Σεπτεμβρίου στην Ουάσινγκτον, υπό την αιγίδα του ίδιου του Αμερικανού προέδρου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε