Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάμε πόλεμο; Έχει καλό μεροκάματο!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα λεφτά είναι πολλά. Τα “πετροδολάρια” έρεαν στη Λιβύη για δεκαετίες, έχει ο Καντάφι. Δίνει χιλιάδες ευρώ την ημέρα για έναν έμπειρο πολεμιστή!

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι εφημερίδες την Ευρώπης, ειδικά οι Γαλλικές, οι Αγγλικές και οι Βελγικές έχουν γεμίσει από περίεργες αγγελίες που απευθύνονται σε όσους ξέρουν να τις διαβάσουν.

Αυτοί που γνωρίζουν τι είδους δουλειά κρύβεται πίσω από μια αθώα αγγελία για επαγγελματική αποκατάσταση στο χώρο της ασφάλειας και της φύλαξης προσώπων και ευαίσθητων χώρων δεν είναι άλλοι από σκληροτράχηλους επαγγελματίες της Βρετανικής S.A.S. ή της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.

Άνθρωποι που αν και έχουν πλέον τα … χρονάκια τους εκτός από τους επίσημους κρατικούς στρατούς έχουν αποκτήσει εμπειρίες σε χώρες όπως το Τσαντ, η Ρουάντα…

Πρόκειται για μισθοφόρους φυσικά που αυτή τη φορά είπαν το “ναι” στο προσκλητήριο του Καντάφι ο οποίος αφού “αγόρασε¨τις υπηρεσίες 800 ανδρών της φυλής Τουαρέγκ την περασμένη βδομάδα, έβαλε και αγγελίες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” τις τελευταίες ημέρες το αεροδρόμιο των Βρυξελλών βρίθει από σκληροτράχηλους τύπους στην αίθουσα αναμονής.

Περιμένουν την πτήση της Afriqiyah για Τρίπολη. Το μεροκάματο ξεκινάει από τα 1.000 δολάρια, χώρια τα … μπόνους.

Το περίεργο είναι ότι από την Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα οι πτήσεις της εταιρείας δεν έχουν απαγορευτεί, ούτε γίνεται και κανείς έλεγχος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε