Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πάνε για έκτακτο Eurogroup και τηρούν στάση αναμονής

Πάνε για έκτακτο Eurogroup και τηρούν στάση αναμονής

“Η κατάσταση στην Κύπρο πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως” λένε από την Κομισιόν. Συνάντηση Μπαρόζο – Μεντβέντεφ το απόγευμα.

Έτοιμη να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης για την Κύπρο δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως.

«H κατάσταση στην Κύπρο είναι σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

Όπως τόνισε ο Ο’ Κόνορ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τηρεί στάση αναμονής αλλά και εποικοδομητικής συνεργασίας τόσο με την Κύπρο, όσο και με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Υπογράμμισε επίσης, ότι έχει ήδη τεθεί από την ΕΚΤ το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου η Κύπρος πρέπει να παρουσιάσει μια «αξιόπιστη και συνεκτική λύση».

Ο Ο’ Κόνορ απέφυγε πάντως να να σχολιάσει τα διάφορα σενάρια που εξετάζονται από την Κυπριακή κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει «συστημικά σημαντική» την Κύπρο και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να δώσουν λύση, λαμβάνοντας μια απόφαση είτε πραγματοποιώντας έκτακτη σύνοδο ή τηλεδιάσκεψη.

Συνάντηση Μπαρόζο – Μεντβέντεφ το απόγευμα

Το θέμα της Κύπρου θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα στη Μόσχα ο Ζ. Μπαρόζο με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, στη συνάντηση αυτή οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ανησυχίες της ρωσικής πλευράς καθώς και για πιθανές λύσεις που ενδέχεται να προτείνει η Μόσχα.

Κληθείς να σχολιάσει τη δυσφορία της Ρωσίας για την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι το θέμα της Κύπρου συζητείται εδώ και μήνες με τους Ρώσους εταίρους.

Ο ίδιος υπενθύμισε τη συνάντηση του Ζ. Μπαρόζο με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς και τη συνάντηση του Όλι Ρεν με τον υπουργό οικονομικών της Ρωσίας τον Φεβρουάριο και την τηλεφωνική τους συνομιλία στις αρχές Μαρτίου για το θέμα της Κύπρου.

Διαβάστε

Κραχ στην αγορά της Κύπρου! Αγορές μόνο με μετρητά, φόβοι για ελλείψεις φαρμάκων

Fitch για Κύπρο: Κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στην Ευρωζώνη

Αφόρητες πιέσεις στην Κύπρο να βρει λύση – Ρωσία τέλος! Μέχρι την Δευτέρα θα έχουμε λύση διαμηνύει ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Κύπρου!

Ρωσία: Σκληρή διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. με φόντο την Κύπρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε