Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πανικός στην Ολλανδία – Έκλεισαν τα σχολεία μετά από απειλή για μακελειό

Πανικός στην Ολλανδία – Έκλεισαν τα σχολεία μετά από απειλή για μακελειό

“Θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και μαθητές” έγραφε ένας μαθητής σε αμερικανικό ιστότοπο. Μετά απο αυτό, 20 σχολεία της πόλης Λέιντεν, φρουρούνται από ένοπλους αστυνομικούς.

Ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά από περίπου 20 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη Λέιντεν της δυτικής Ολλανδίας, τα οποία έκλεισαν σήμερα ύστερα από απειλή ενός μαθητή ότι θα ανοίξει πυρ σε σχολείο.

“Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές”, ανέφερε η απειλή στον αμερικανικό ιστότοπο 4chan.org, η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά.
“Είναι ένα σχολείο σε μια ολλανδική πόλη, η οποία ονομάζεται Λέιντεν και θα χρησιμοποιήσω ένα Colt Defender των 9 χιλιοστών”, συνεχίζει το μήνυμα, ο αποστολέας του οποίου εξηγεί ότι χρησιμοποίησε τον ιστότοπο αυτό για να μην μπορέσει η αστυνομία να ανακαλύψει τα ίχνη του.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με την εισαγγελία, τις δημοτικές αρχές και τους διευθυντές των σχολείων, αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της μικρής αυτής πόλης.

Η ολλανδική αστυνομία, η οποία αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, ενημερώθηκε από την ελβετική αστυνομία και ακολούθησαν επαφές με το FBI καθώς το μήνυμα αναρτήθηκε σε αμερικανική ιστοσελίδα, ενώ δεν έχει εντοπιστεί ακόμα αυτός που έγραψε το μήνυμα.

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν ανοιχτά, παρόλο που ορισμένα αποφάσισαν να μην αφήσουν τα παιδιά να παίξουν έξω από αυτά. Ορισμένοι γονείς πάντως αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι.

Οι διευθυντές των σχολείων θα συνεδριάσουν εντός της ημέρας για να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που “ανεβαίνει” στο ιντερνετ τέτοιου είδους απειελή. Το 2009 στην ίδια ιστοσελίδα ένας 18χρονος, είχε απειλήσει ν’ ανοίξει πυρ σε σχολείο της πόλης Μπρέντα στη νότια Ολλανδία. Ο νεαρός, ο οποίος είχε συλληφθεί αμέσως, είχε διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για “φάρσα”.

Διαβάστε

Μετανάστευση στον… Άρη! – Ολλανδική εταιρεία ετοιμάζει αποικία στον “κόκκινο πλανήτη”

Ανακαλούνται 50.000 τόνοι μοσχαρίσιου κρέατος που ενδέχεται να αναμίχθηκαν με κρέας αλόγου

Σε ποιές χώρες τα παιδιά ζουν ευτυχισμένα

Αίσχος! Οι Ολλανδοί νομιμοποίησαν το κόμμα των παιδεραστών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε