Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πανικός στις ΗΠΑ – Φοβούνται βιολογική επίθεση κατά γερουσιαστών

Η επίθεση… «προαναγγέλθηκε» με επιστολές που έφτασαν στα χέρια των γνωστών παρουσιαστών της τηλεόρασης Τζον Στιούαρτ και Στίβεν Κόλμπερτ.

Αμέσως, όπως ήταν αναμενόμενο, σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε έρευνα.

Τα μηνύματα προς τους Στιούαρτ και Κόλμπερτ απειλούν ότι θα σταλούν επιστολές και στα 100 μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ και ότι τα 10 από αυτές θα περιέχουν έναν θανατηφόρο παθογόνο βιολογικό παράγοντα.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τρία μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ έλαβαν απειλητικές επιστολές τις τελευταίες δύο ημέρες.

Τουλάχιστον οι δύο από τις επιστολές, η μια εκ των οποίων έφθασε στο γραφείο ενός Γερουσιαστή στην πολιτεία όπου εκλέγεται και η δεύτερη στο περιφερειακό γραφείο ενός μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων, περιείχαν μια ύποπτη ουσία σε πούδρα. Οι δοκιμές που έγιναν έδειξαν ότι ήταν αβλαβής.

Ακολούθησαν κι άλλα απειλητικά μηνύματα. Όσες επιστολές έφτασαν στα γραφεία Αμερικανών πολιτικών δεν περιείχαν επικίνδυνες ουσίες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Γερουσίας, Τέρενς Γκέινερ.

Υπήρξαν και επιστολές που περιείχαν απλά αντικυβερνητική ρητορεία και επικρίσεις κατά της Γουόλ Στριτ.

Σε ειδοποίησή του προς τα μέλη της Γερουσίας, ο Γκέινερ δεν διευκρίνισε τι περιείχε η τρίτη επιστολή. Η ειδοποίηση, που τιτλοφορείται «Επείγον: Προειδοποίηση για Ύποπτη Αλληλογραφία», προειδοποιεί ότι ο άγνωστος αποστολέας των γραμμάτων «άφησε να διαφανεί ότι επιπλέον γράμματα που περιέχουν μια ουσία σε σκόνη θα φθάσουν σε περισσότερα γραφεία μελών της Γερουσίας και ορισμένα από αυτά τα γράμματα μπορεί να περιέχουν μια πραγματικά επικίνδυνη ουσία».

Επισήμανε επίσης ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αλληλογραφία που έχουν σφραγίδα ταχυδρόμησης του Πόρτλαντ, στην πολιτεία Όρεγκον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε