Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανικός στο Κεμπέκ – Ένοπλος άνοιξε πυρ στην ομιλία της νέας Πρωθυπουργού – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πανικός στο Κεμπέκ – Ένοπλος άνοιξε πυρ στην ομιλία της νέας Πρωθυπουργού  – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε το βίντεο από την στιγμή των πυροβολισμών και την νικήτρια Πολίν Μαρουά να φυγαδεύεται.

Η νικήτρια των εκλογών, Πολίν Μαρουά μόλις είχε ανέβει στο βήμα για να εκφωνήσει ομιλία αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όταν ένας άνδρας περίπου 50 ετών άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους

Αμέσως οι άνδρες ασφαλείας έπεσαν πάνω στη νέα πρωθυπουργό του Κεμπέκ και την απομάκρυναν από τη σκηνή.
Δυστυχώς ο ένοπλος όμως είχε βρει στόχο. Δυο πολίτες που βρέθηκαν στο δρόμο του την ώρα που άνοιγε πυρ. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει νεκρός ένας άνδρας και ένας ακόμη να τραυματιστεί.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RDI μετέδωσε πλάνα που δείχνουν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν μεγαλόσωμο άνδρα με μια καραμπίνα ντυμένο στα μαύρα. Ο δράστης ακούγεται να φωνάζει στα γαλλικά την φράση “Οι Άγγλοι ξυπνάνε”.

Η Πολίν Μαρουά ηγείται του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ, το οποίο επιδιώκει την αυτονομία της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ.

Η Μαρουά έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την νομοθεσία που διασφαλίζει την κυριαρχία της γαλλικής γλώσσας, γεγονός που προβληματίζει ορισμένα μέλη της αγγλόφωνης κοινότητας.

Το κόμμα της κέρδισε χθες οριακά στις εκλογές στο Κεμπέκ και θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, επιστρέφοντας έτσι στην εξουσία ύστερα από εννέα χρόνια στην αντιπολίτευση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε