Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας της Lufthansa

Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας της Lufthansa

Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες που είδαν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται λόγω της 24ωρης απεργίας του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa.

Το συνδικάτο που εκπροσωπεί το ιπτάμενο προσωπικό της Lufthansa ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να επαναληφθούν οι διερευνητικές συζητήσεις με την γερμανική αεροπορική εταιρία σχετικά με την μεταξύ τους διαμάχη για κυρίως μισθολογικά αιτήματα.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου Ufo στην Φρανκφούρτη δήλωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα την ώρα που από την 24ωρη απεργία την οποία κήρυξε νωρίτερα το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρίας ακυρώθηκαν περισσότερες από 1.000 πτήσεις.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου Νικολάι Μπάουμπλις δήλωσε ότι το Ufo δεν έχει προγραμματίσει άλλες κινητοποιήσεις πέραν της σημερινής. “Ελπίζουμε αυτή να σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης όπου εδρεύει η εταιρία.

Αργότερα ο ίδιος δήλωσε σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η σημερινή μπορεί να είναι η τελευταία ημέρα των απεργιών, που μέχρι στιγμής έχουν προκαλέσει ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων και έχουν κοστίσει στην εταιρία περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πετά… φτερό στη Γερμανία – 1200 πτήσεις δεν θα γίνουν ποτέ

Lufthansa: 24ωρη πανεθνική απεργία την Παρασκευή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε