Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πάνω απο 100 πιλότοι παραιτήθηκαν απο αεροπορική εταιρεία

Πάνω απο 100 πιλότοι παραιτήθηκαν απο αεροπορική εταιρεία

Το έκαναν για να αποφύγουν το ενδεχόμενο να εργαστούν με χαμηλότερους μισθούς.

Περισσότεροι απο 100 πιλότοι της Austrian Airlines, θυγατρικής της γερμανικής Lufthansa, παραιτήθηκαν το τελευταίο διάστημα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο να εργαστούν με χαμηλότερους μισθούς βάσει των νέων συμβάσεων που εισήγαγε η γερμανική αεροπορική εταιρία για να μειώσει τα λειτουργικά κόστη, ανέφεραν ΜΜΕ στην Αυστρία χθες.

Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη, αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα και στη Γερμανία, όπου οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με τα πληρώματα καμπίνας διακόπηκαν, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εκπρόσωπος της Austrian Airlines στην έδρα της στη Βιένη απέφυγε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των πιλότων οι οποίοι παραιτήθηκαν, περιοριζόμενος να δηλώσει: «η τάξη μεγέθους είναι ρεαλιστική».

Ο αερομεταφορέας δεν χάνει μόνο το εν πέμπτον των πιλότων του, αλλά ακόμη 200 από τους 1.500 εργαζόμενους και εργαζόμενες στα πληρώματα καμπίνας επίσης θέλουν να εγκαταλείψουν την AA, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο εκπρόσωπος είπε δεν θα χρειαστεί να ακυρωθούν πτήσεις, καθώς η εταιρία απασχολεί πολλούς πιλότους και σχεδιάζει να πωλήσει 11 αεροσκάφη για να μειώσει τα κόστη της.

Στην μητρική της εταιρίας, Λουφτχάνσα, οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων απαίτησαν η διοίκηση να αποκαλύψει ποια είναι τα σχέδιά της για την στελέχωση των αεροσκαφών, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση στα μέσα του Ιουνίου.

Η Λουφτχάνσα έχει ανακοινώσει ότι επιδιώκει να αυξήσει τα λειτουργικά της κέρδη κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ως το 2014, με το εν τρίτο του ποσού να προέρχεται από την μείωση των δαπανών για την μισθοδοσία του προσωπικού της. Για το σκοπό αυτό, η διοίκησή της άρχισε να προσλαμβάνει 240 συμβασιούχους ως συνοδούς.

Ο όμιλος της Λουφτχάνσα ανακοίνωσε ζημίες 397 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε