Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πάνω από 100 πρόσφυγες νεκροί από το ακυβέρνητο πλοίο

Πάνω από 100 πρόσφυγες νεκροί από το ακυβέρνητο πλοίο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.08.2011 | 22:18
Πρώτη δημοσίευση: 04.08.2011 | 21:14

Τρεις επιβάτες, ανάμεσά τους μία έγκυος, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Λαμπεντούζα, καθώς υπέφεραν από προχωρημένη αφυδάτωση.

Την ζωή τους έχασαν εκατό πρόσφυγες που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο είχε ξεκινήσει από την Λιβύη, έμεινε ακυβέρνητο και τελικά διασώθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, δήλωσε μία Μαροκινή διασωθείσα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

"Ήμασταν 300, αλλά περίπου εκατό, κυρίως γυναίκες, δεν διασώθηκαν και οι άνδρες αναγκάστηκαν να ρίξουν τα πτώματα στην θάλασσα" δήλωσε η διασωθείσα, της οποίας η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε.

Η μαρτυρία αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες πληροφορίες της ιταλικής ακτοφυλακής, που ανέφερε ότι "έχει μετρήσει περισσότερους από 300 πρόσφυγες στο σκάφος".

Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής της Λαμπεντούζα Αντόνιο Μοράνα δήλωσε ότι, "στην περιοχή έπλεαν ρούχα, ίσως και πτώματα".

Ο Μοράνα πρόσθεσε ότι περαιτέρω έλεγχοι δεν ήταν εφικτό να διενεργηθούν, επειδή έπρεπε να μεταφερθούν στην Λαμπεντούζα το ταχύτερο δυνατό οι 300 πρόσφυγες.

Η μάρτυρας ανήκε στην ομάδα των τεσσάρων γυναικών και του ενός άνδρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Λαμπεντούζα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο