Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πάνω απο 5.000 οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία

Πάνω απο 5.000 οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.06.2011 | 17:10
Πρώτη δημοσίευση: 12.06.2011 | 17:01

Είναι επείγον να ληφθεί μια απόφαση από τον ΟΗΕ για τη Συρία, δηλώνει ο γερμανός ΥΠΕΞ Βέστερβελε.

Περισσότεροι από 400 Σύροι διέσχισαν τα τουρκικά σύνορα τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, ανεβάζοντας σε 5.051 το συνολικό αριθμό των προσφύγων από τη Συρία που έχουν εγκατασταθεί σε καταυλισμούς στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Από την περασμένη εβδομάδα, καθημερινά, εκατοντάδες Σύροι καταφεύγουν στη μεθοριακή επαρχία Χατάι της Τουρκίας για να γλιτώσουν από τις επιχειρήσεις καταστολής των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αυτοί που φτάνουν στην Τουρκία προέρχονται κυρίως από την πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ, η οποία απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία, όπου, σύμφωνα και πάλι με τη συριακή τηλεόραση, οι συριακές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα για να "εκδιώξουν τις ένοπλες ομάδες

Οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού στο βόρειο τμήμα της Συρίας καθιστούν επείγουσα τη λήψη μιας απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να δοθεί ένα τέλος σε αυτές, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε.

"Η επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί σήμερα καθιστά ιδιαίτερα επείγουσα μια σαφή αντίδραση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", σημείωσε ο Βέστερβελε.

"Οι πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες αφορούν την υιοθέτηση το ταχύτερο δυνατό της απόφασης που έχουμε προετοιμάσει (με τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία)", προσέθεσε.

"Καταδικάζω τις ενέργειες των σύρων ηγετών στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η βία και η χρήση βαρέων όπλων απειλούν να προκαλέσουν ανθρωπιστική κρίση", υπογράμμισε εξάλλου.

"Καλώ τους αξιωματούχους στη Δαμασκό να θέσουν αμέσως τέλος στη βία και να επιτρέψουν την πρόσβαση αυτών που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια και των σωστικών συνεργείων στις ζώνες όπου υπάρχει κρίση", σημείωσε.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας, σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονταν την Κυριακή ανάμεσα στο στρατό και ενόπλους στη βόρεια πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δύο "μέλη ενόπλων οργανώσεων" και συνελήφθη μεγάλος αριθμός ατόμων.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο