Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πάπας: Να διασωθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Πάπας: Να διασωθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.06.2010 | 18:57
Πρώτη δημοσίευση: 12.06.2010 | 18:47

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ τόνισε, με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση, πως «το μόνο κεφάλαιο που είναι άξιο να σωθεί» είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Η οικονομία και οι χρηματοπιστωτικές πράξεις δεν είναι αυτοφυείς, δεν είναι παρά ένα εργαλείο, ένα μέσο. Μοναδικός τους στόχος είναι το ανθρώπινο όν και η πλήρης μετουσίωσή τους επιτυγχάνεται μέσα στην αξιοπρέπεια. Είναι αυτή το μόνο κεφάλαιο που χρειάζεται να διασώσουμε», τόνισε ο Ποντίφικας, υποδεχόμενος στο Βατικανό τους εκπροσώπους της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τη στιγμή που «ο κόσμος και η Ευρώπη διέρχονται μία ιδιαίτερα σοβαρή στιγμή στην οικονομία και τα χρηματοοικονομικά», αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε «περιορισμούς που βασίζονται απλώς και μόνον σε αυστηρά οικονομικά κριτήρια», κάλεσε ο Πάπας. Ο ίδιος τόνισε πως «ο Χριστιανισμός επέτρεψε στην Ευρώπη να κατανοήσει τι εστί ελευθερία, ευθύνη και ηθική».

«Η περιθωριοποίηση του Χριστιανισμού -περιλαμβανομένων και των συμβόλων που τον κοινοποιούν- θα συνέβαλε στον ακρωτηριασμό της ηπείρου μας από τη βασική πηγή που τη ζωογονεί ακάματα και που συμβάλλει στην πραγματική της ταυτοποίηση», δήλωσε ο Πάπας, αναφερόμενος στην καταδίκη της Ιταλίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παρουσία εσταυρωμένων σε σχολικές αίθουσες, η οποία θα επανεξετασθεί στις 30 Ιουνίου.   Διαδώστε αυτό το άρθρο