Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρά την κρίση 13 εκατομμύρια Ιταλοί φεύγουν για διακοπές

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, στο 65% των περιπτώσεων, οι διακοπές δεν πρόκειται να ξεπεράσουν, σε διάρκεια, την μια εβδομάδα.

Από σήμερα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής, δεκατρία εκατομμύρια Ιταλοί πρόκειται να εγκαταλείψουν τις πόλεις και –γενικότερα– τους μόνιμους τόπους διαμονής τους, επιλέγοντας την ξεκούραση σε θέρετρα εντός και εκτός εθνικών συνόρων.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, πολλές από τις κρατήσεις, γίνονται μέσω των ειδικών προσφορών του Διαδικτύου, που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν “τουριστικές ευκαιρίες της τελευταίες στιγμής”.

Το πρώτο εξάμηνο του 2011, ήδη επέλεξε την μέθοδο αυτή προς εξοικονόμηση χρημάτων το 25% των ιταλών που αποφάσισαν να ταξιδέψουν.

Παρά το ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, πάνω από το 75% των ιταλών δεν πρόκειται να εγκαταλείψει, φέτος, τις πόλεις στις οποίες διαμένουν, οι αριθμοί που δημοσιεύονται από την οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, παραμένουν εντυπωσιακοί: “το σαββατοκύριακο αυτό, οι ιταλικοί αυτοκινητόδρομοι, θα γεμίσουν με δέκα εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αν μπορούσε κανείς να τα βάλει στην σειρά, θα δημιουργούσαν μια ουρά σαράντα δυο χιλιάδων χιλιομέτρων. Εβδομήντα δυο φορές, δηλαδή, την απόσταση ανάμεσα στην Ρώμη και το Μιλάνο”.

Την ίδια στιγμή, όμως, που έντεκα εκατομμύρια ιταλοί κατευθύνονται προς τα παραθαλάσσια θέρετρα, το βουνό και τις λεγόμενες “πόλεις της τέχνης”, άλλα δυο εκατομμύρια επιστρέφουν, ήδη, από τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε