Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Παραιτείται δήμαρχος μετά απο βίαια επεισόδια

Παραιτείται δήμαρχος μετά απο βίαια επεισόδια

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί απο τη θέση του ανακοίνωσε ο δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σλοβενίας, Μάριμπορ.

Ο δήμαρχος του Μάριμπορ, Φραντς Κάνγκλερ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 31 Δεκεμβρίου, μετά την οργή που προκάλεσε η απόφασή του να τοποθετήσει συσκευές ελέγχου ταχύτητας στην πόλη και τους ισχυρισμούς για διαφθορά στο δήμο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σλοβενίας που πυροδότησαν σειρά διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα και βίαια επεισόδια.

Υποστηρίζοντας ότι «θα συνεχίσει να μάχεται προς όφελος του Μάριμπορ», ο Φράντς Κάνγκλερ κατηγόρησε «νονούς από το παρασκήνιο» ότι βρίσκονται πίσω από το προφίλ στο Facebook μέσω του οποίου διοργανώνονται οι διαδηλώσεις και ζητείται η παραίτησή του. Περισσότερα από 33.000 άτομα δήλωσαν ότι τους αρέσει το συγκεκριμένο προφίλ στο Facebook.

«Ελπίζω οι νονοί από το παρασκήνιο που είναι πίσω από το προφίλ στο Facebook να προωθήσουν λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη σε αυτή την περίοδο κρίσης. Είναι εύκολο να κρύβεσαι και να προσκαλείς σε διαδηλώσεις, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να αναλαμβάνει ευθύνη» υπογράμμισε ο κ. Κάνγκλερ.

Χιλιάδες πολίτες βγαίνουν στους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες για να ζητήσουν την παραίτηση του Κάνγκλερ λόγω υποψιών για εμπλοκή σε σκάνδαλα διαφθοράς και σε ευνοιοκρατία.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν, λόγω των αντιδράσεων των πολιτών, στην απόφαση του δημάρχου να τοποθετήσει 30 συσκευές ελέγχου ταχύτητας σε όλη την πόλη, κίνηση που θεωρήθηκε περισσότερο ως τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων και όχι βελτίωσης της ασφάλειας.

Στις 21 Νοεμβρίου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί, αλλά παρά την διαγραφή του από το Σλοβενικό Λαϊκό Κόμμα, μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Κάνγκλερ επέμεινε ότι δεν υπάρχει λόγος παραίτησής του.

Στις 26 του ίδιου μήνα, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σημειώθηκαν τραυματισμοί όταν μία ομάδα χούλιγκαν συγκρούστηκε με αστυνομικούς.

Την περασμένη Δευτέρα, σε μία ακόμη διαδήλωση με αίτημα την απομάκρυνση του δημάρχου του Μάριμπορ, τραυματίστηκαν 25 αστυνομικοί, 15 πολίτες και συνελήφθησαν 119 άτομα, τα περισσότερα από τα οποίο αφέθηκαν ελεύθερα.

Διαβάστε

Άγρια νύχτα συγκρούσεων στη Σλοβενία (ΦΩΤΟ και VIDEO) 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε