Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παραιτείται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο γενικός διευθυντής του BBC

Ο Μαρκ Τόμσον ενημέρωσε για την απόφαση του τον πρόεδρο του ΔΣ του βρετανικού δικτύου ενώ θα παραμείνει στην θέση του μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον, πρόκειται να παραιτηθεί το φθινόπωρο μετά από οκτώ χρόνια στην ηγεσία του οργανισμού.

Σε email που έστειλε στο προσωπικό ανέφερε ότι θα αποχωρήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους εορτασμούς για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ, δύο από τα μεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς για το BBC.

Για την απόφασή του ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΔΣ του BBC, λόρδο Πάτεν.

Ωστόσο η ανακοίνωση του Τόμσον δεν ήταν αιφνιδιαστική γιατί από τον Ιανουάριο ο Πάτεν είχε δηλώσει ότι το BBC έχει αρχίσει «το σχεδιασμό της διάδοχης κατάστασης».

Η θητεία του Τόμσον συνέπεσε με περίοδο αλλαγών για τον οργανισμό που αναγκάστηκε να καταργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων του οργανισμού λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό.

Ωστόσο, την ίδια ώρα το BBC μπήκε δυναμικά στο ψηφιακό περιβάλλον με υπηρεσίες προγράμματος on demand και έμφαση στην ιντερνετική παρουσία του ενώ ήρθε σε σύγκρουση και με άλλα μέσα ακριβώς λόγω της επέκτασης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε