Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραίτηση Πάπα: Το «ιερό δισκοπότηρο» των συνομωσιολόγων

Παραίτηση Πάπα: Το «ιερό δισκοπότηρο» των συνομωσιολόγων

Δεν υπάρχει θεωρία συνωμοσίας σε αυτόν το πλανήτη που να μην έχει με το έναν ή τον άλλο τρόπο στα «συστατικά» της έναν Πάπα. Το Βατικανό και το μυστήριο γύρω από τα όσα συμβαίνουν στα υπόγεια και τους σκοτεινούς διαδρόμους του, ανέκαθεν ιντρίγκαρε τις μάζες.

 Έτσι, η παραίτηση ενός Πάπα, είναι πολύ φυσικό να προκαλέσει μια «έκρηξη» θεωριών, σεναρίων και κάθε λογής απόψεων. Ο Πάπας Βενέδικτος, με την απόφαση του να εγκαταλείψει το θρόνο του, δημιούργησε το «ιερό δισκοπότηρο» των συνομωσιολόγων.

Η αλήθεια όμως, όπως ο διάβολος, κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Και ερχόμαστε στο κύριο ερώτημα, «γιατί παραιτήθηκε ο Πάπας;». Η συντριπτική πλειονότητα του διεθνούς Τύπου, προτιμά να μείνει στο προφανές, στα σκάνδαλα δηλαδή που «έσκασαν» επί των ημερών του στην Αγία Έδρα με κυριότερα αυτά της παιδεραστίας.

Σοβαρότατο θέμα. Δεν είναι όμως καινούριο και εν τέλει δεν άγγιξε ποτέ τον ίδιο τον Βενέδικτο. Οι Πάπες δεν παραιτούνται, αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία. Επίσης δεν υπάρχει Πάπας που επί των ημερών του να μην έχουν υπάρξει τεράστια σκάνδαλα. Μα πότε με ξεπλύματα και σκάνδαλα στην «Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος», πότε με διακινήσεις όπλων, πότε με ύποπτες σχέσεις με καθεστώτα και εθνοκαθάρσεις.

Η Αγία Έδρα έχει παρελθόν στην διαχείριση κρίσεων και αν μη τι άλλο έχει τον τρόπο να κρατά το λευκό ράσο του Αγίου Πατέρα καθαρό!

Αν οι Πάπες παραιτούνταν κάθε φορά που «έσκαγε» ένα μεγάλο σκάνδαλο στη Ρώμη, δεν θα πέθαινε κανείς εν ενεργεία.

Άρα δηλαδή ο Βενέδικτος απλά γέρασε και κουράστηκε; Περίπου!

Ο Ράτσινγκερ, δεν υπήρξε ποτέ άνθρωπος της «δράσης». Στον τομέα αυτό, δεν μοιάζει σε τίποτα με τον προκάτοχο του Ιωάννη Παύλο Β΄ που ήταν λάτρης της δράσης, και των ανατροπών.

Αντιθέτως, αυτός ο Πάπας, είναι ένας άνθρωπος που θα χαρακτηριζόταν περισσότερο θεωρητικός. Του αρέσει να γράφει βιβλία, του αρέσει να διαλογίζεται και να φιλοσοφεί. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν «μπροστά», μπορούν να δουν από πριν αυτό που εμείς αποκαλούμε «μέλλον» και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ο Βενέδικτος το είδε και διαπίστωσε πως δεν χωρά ή… δεν θέλει να χωρέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί παραιτήθηκε ο Πάπας; Τα σενάρια… συνωμοσίας

Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι για τη θέση του Πάπα (ΦΩΤΟ)

Ο Πάπας απένειμε χάρη στον μπάτλερ του για το σκάνδαλο Vatileaks

“Θρησκευτική κατασκοπία” στο Βατικανό! Συνελήφθη ο οικονόμος του Πάπα!

Ξέπλυμα χρήματος στο Βατικανό;

“Ο Πάπας θα πεθάνει σε 12 μήνες”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε