Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παραιτήθηκε αλλά η Μέρκελ τον “ξεπαραίτησε”

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας, αλλά η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τον μετέπεισε, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern που πρόκειται να κυκλοφορήσει αύριο, Πέμπτη.

Ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο ύστερα από σοβαρό τραυματισμό σε επίθεση που δέχθηκε το 1990, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 28 Σεπτεμβρίου για προγραμματισμένη νοσηλεία τεσσάρων εβδομάδων, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί την περασμένη άνοιξη.

Το Stern προσθέτει ότι η κα Μέρκελ έπεισε τον υπουργό να αφήσει να περάσουν τέσσερις εβδομάδες, χρόνος που αντιστοιχεί στο προβλεπόμενο διάστημα της νοσηλείας του, μέχρι να αποφασίσει, αλλά ότι ο κ. Σόιμπλε εξομολογήθηκε στους οικείους του: “Εάν σε τέσσερις εβδομάδες δω ότι τα πράγματα δεν προχωρούν καλά, θα αναλάβω τις ευθύνες μου και κανείς δεν θα μπορέσει να με εμποδίσει”.

Επισήμως, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τα παραπάνω. «Δεν υπέβαλε ποτέ την παραίτησή του, ούτε ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Μίχαελ Όφερ, εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε