Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραιτήθηκε η φωνή του Έλμο εξαιτίας των κατηγοριών για ερωτικές σχέσεις με ανήλικους

Παραιτήθηκε η φωνή του Έλμο εξαιτίας των κατηγοριών για ερωτικές σχέσεις με ανήλικους

Ο άνθρωπος πίσω από τη φωνή της διάσημης μαριονέτας, Έλμο, του Σέμαμι Στριτ, παραιτήθηκε την Τρίτη εξαιτίας νέων κατηγοριών ότι είχε επισυνάψει ερωτικές σχέσεις με ανήλικους.

Ο Κέβιν Κλας δήλωσε ότι παραιτείται με «βαριά καρδιά» μετά από 28 ολόκληρα χρόνια στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή. Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε ότι είναι «μια θλιβερή μέρα για το Σέσαμι Στριτ».

Μήνυση εις βάρος του Κλας, 52 ετών, κατατέθηκε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη από έναν άνδρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο μαριονετίστας τον παρέσυρε σε σεξουαλικές επαφές ότι ήταν 15 ετών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η μήνυση κατατέθηκε από τον Σέσιλ Σίγκλεντον, 34 ετών,ο οποίος διεκδικεί 5 εκατομμύρια δολάρια.

«Ο Κέβιν Κλας εκμεταλλευόταν ευάλωτα ανήλικα αγόρια, όπως τον Σέσιλ Σίγκλεντον, για να ικανοποιήσει τις διεφθαρμένες σεξουαλικές του ανάγκες», δήλωσε ο δικηγόρος του 34 χρονου, Τζεφ Χέρμαν. «Κάνοντας αυτές τις αποκαλύψεις τώρα, ο Σέσιλ ελπίζει ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και ο ίδιος προσπαθεί πλέον να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος».

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει, σε μεγάλο βαθμό, ομοιότητες με εκείνη του κωμικού Τζίμι Σάβιλ του BBC, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους πιο διάσημους και αγαπητούς παρουσιαστές της Βρετανίας. Ο Σάβιλ, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο χρόνο, φέρεται να είχε κακοποιήσει εκατοντάδες παιδιά κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του στο BBC.

Ο Κλας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όταν ένας άλλος άνδρας που είχε κατηγορήσει τον μαριονετίστα του Έλμο ότι είχαν σεξουαλικές επαφές όταν ήταν ανήλικος, απέσυρε τις κατηγορίες. Η ομάδα του Σέσαμι Στριτ είχε δηλώσει τότε ότι το θέμα θεωρείτο λήξαν, αφού η σχέση του Κλας με τον άνδρα ήταν μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων.

Η μήνυση όμως που κατατέθηκε την Τρίτη προφανώς ενόχλησε τους συντελεστές της εκπομπής, η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

«Η διαμάχη γύρω από την προσωπική ζωή του Κέβιν, έχει αναστατώσει την ομάδα του Σέσαμι Στρίτ, κάτι που κανείς από εμάς δεν θέλει», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παραγωγή της εκπομπής. «Ο Κλας έφυγε λέγοντας ότι δεν μπορούσε πλέον να είναι αποτελεσματικός στη δουλειά του και για τον λόγο αυτόν παραιτήθηκε από την ομάδα του Σέσαμι Στριτ».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε