Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Συρίας – Αναμένεται διάγγελμα Άσαντ

ΦΩΤΟ REUTERS

Αποδεκτή έγινε από τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ η παραίτηση που υπέβαλε η κυβέρνηση του Μοχάμαντ Νάτζι Ότρι.

«Ο πρόεδρος Άσαντ αποδέχεται την παραίτηση της κυβέρνησης κυβέρνησης του Μοχάμαντ Νάτζι Ότρι και του ανέθεσε να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις», μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana. Που σημαίνει ότι ο Ότρι παραμένει πρωθυπουργός, αλλά υπηρεσιακός.

Ο Άσαντ αναμένεται να απευθυνθεί στο έθνος αργότερα σήμερα ή αύριο και στην ομιλία του ενδέχεται να περιλάβει απόφαση για την άρση του νόμου περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης, έπειτα από δύο εβδομάδες διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στη χώρα.

Η νέα κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας αναμένεται να γίνει γνωστή ως το τέλος της εβδομάδας, θα έχει στόχο να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ. Πάντως, η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά λίγη εξουσία στη Συρία. Η ισχύς βρίσκεται συγκεντρωμένη στα χέρια του Άσαντ, της οικογένειάς του και του μηχανισμού ασφαλείας.

Η παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ότρι θεωρείται νίκη της αντιπολίτευσης, που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Διαδηλώσεις που όμως βάφτηκαν με αίμα διαδηλωτών και «σκιάστηκαν» από τις καταγγελίες για εν ψυχρώ δολοφονίες. Οι σοκαριστικές εικόνες από πρόσφατο ερασιτεχνικό βίντεο δεν έχουν ξεχαστεί.

Διαβάστε επίσης

Με αίμα “βάφεται” η εξέγερση στη Συρία

Το ντόμινο της αλλαγής έφτασε στη Δαμασκό – Η Συρία που δεν ξέρουμε

Συρία: Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν διαδηλωτές

Αλλοι 12 νεκροί και 200 τραυματίες στην Λατάκια

 

Συρία: Στρατιωτικές ενισχύσεις στη Λαττάκεια – Άρση της κατάστασης έκτακτου ανάγκης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε