Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Κουβέιτ

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Κουβέιτ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.03.2011 | 19:26
Πρώτη δημοσίευση: 31.03.2011 | 17:12

Για να αποφύγει τις ερωτήσεις προς τους υπουργούς της, η κυβέρνηση του Κουβέιτ αποφάσισε την Πέμπτη να υποβάλει την παραίτησή της.

Βουλευτές είχαν ζητήσει να υποβάλουν ερωτήσεις σε τρεις από τους υπουργούς της κυβέρνησης. Μόνο που οι υπουργοί της κυβέρνησης του Κουβέιτ είναι συγχρόνως και μέλη της βασιλικής οικογένειας και εν μέσω αιτημάτων για πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, θέλησαν να αποφύγουν τις... δυσκολίες.

«Οι υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα τις παραπέμψει στον εμίρη» ανέφερε στο Reuters κοινοβουλευτική πηγή.

Το κοινοβούλιο του Κουβέιτ, το οποίο έχει έντονη δραστηριότητα σε μία περιοχή όπου κυριαρχούν αυταρχικά καθεστώτα, έχει προκαλέσει την παραίτηση αρκετών κυβερνήσεων ή τις έχει αναγκάσει να προχωρήσουν σε ανασχηματισμούς μέσω των ερωτήσεών του.

Η εφημερίδα al-Watan, η οποία ανήκει σε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα ερχόταν αντιμέτωπος με μία ερώτηση που θα μπορούσε να «εξάψει το σεχταρισμό».   Διαδώστε αυτό το άρθρο