Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραιτήθηκε λόγω του οικονομικού σκανδάλου με τον σύντροφό του

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Βρετανός υφυπουργός Οικονομικών Ντέιβιντ Λόους έδωσε την παραίτησή του, αφού παραδέχθηκε ότι έπαιρνε βουλευτική αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων λιρών για τα ποσά που κατέβαλε ως νοίκι στον επί χρόνια σύντροφό του.

Τη θέση του Λόους αναλαμβάνει ο Ντάνι Αλεξάντερ του Κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, σύμφωνα με το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Βρετανικές εφημερίδες αποκάλυψαν ότι ο Λόους διεκδικούσε από το δημόσιο ποσά τα οποία υποτίθεται ότι πλήρωνε ως ενοίκιο για να μένει σε σπίτια του συντρόφου του. Ο πρώην υφυπουργός και εκατομμυριούχος τραπεζίτης προσφέρθηκε να επιστρέψει το συνολικό ποσό, που ανέρχεται σε περίπου 40.000 λίρες.

Σε ανακοίνωσή του ο Λόους αναφέρει: “Δεν βλέπω πώς μπορώ να φέρω εις πέρας το σημαντικό μου έργο για τον προϋπολογισμό και των περικοπών, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσω τις προσωπικές και δημόσιες επιπτώσεις των πρόσφατων αποκαλύψεων”. 

Ο Λόους, του κόμματος των Φιλευλεύθεων Δημοκρατών, ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού της Βρετανίας στις 12 Μαΐου. 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε