Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ μετά από πιέσεις Μεντβέντεφ

Παραιτήθηκε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ μετά από πιέσεις Μεντβέντεφ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας θα πρέπει να παραιτηθεί αφού αρνήθηκε να υπηρετήσει σε μελλοντική κυβέρνηση στην οποία θα ηγείται.

Ο Αλεξέι Κούντριν, ο οποίος απέκτησε φήμη εγγυητή της οικονομικής σταθερότητας τα 11 χρόνια που υπηρετεί ως υπουργός Οικονομικών, είπε στην Ουάσινγκτον την Κυριακή ότι “θα αρνείτο οπωσδήποτε” να υπηρετήσει σε μια κυβέρνηση υπό τον Μεντβέντεφ.

“Τέτοιες δηλώσεις μοιάζουν απρεπείς. . . και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν κατά κανένα τρόπο. Ουδείς επικαλέστηκε ζήτημα πειθαρχίας ή υποταγής”, είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

“Εάν, Αλεξέι Λεονίντοβιτς, διαφωνείτε με την πορεία που χαράσσει ο πρόεδρος, υπάρχει μόνο ένας δρόμος που μπορείτε να ακολουθήσετε και το γνωρίζετε: να παραιτηθείτε”, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Κούντριν του απάντησε: “Ναι, είναι πράγματι αλήθεια ότι έχω διαφωνίες μαζί σας. Θα λάβω μια απόφαση όσον αφορά την πρότασή σας και θα συζητήσω με τον πρωθυπουργό (Βλαντίμιρ Πούτιν)”.

Βάσει του Συντάγματος της Ρωσίας ο πρόεδρος δεν έχει την εξουσία να καθαιρέσει τον υπουργό Οικονομικών αλλά μπορεί να το κάνει αν λάβει σχετική πρόταση του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ πέτυχε αυτό που ήθελε αφού ο Αλεξέι Κούντριν υπέβαλε την παραίτησή του.”Παραιτήθηκα. Η παραίτησή μου έγινε αποδεκτή”, είπε ο Κούντριν.

Η εκπρόσωπος του Μεντβέντεφ, Ναταλία Τιμάκοβα, δήλωσε ότι “ο πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψε διάταγμα, που αφορά την παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν”.

Διαβάστε επίσης:

Γκορμπατσόφ: “Αν ο Πούτιν βγει και πάλι πρόεδρος η χώρα θα πάει πίσω”!

Πούτιν και Μεντβέντεφ αλλάζουν…ρόλους!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε