Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης για μία… γκάφα

REUTERS
Η γκάφα που έκανε τον οδήγησε στο να παραιτηθεί για να μην δώσει τροφή όπως είπε στην αντιπολίτευση να κατηγορήσει την κυβέρνηση και να καταθέσει πρόταση μομφής

Ο λόγος για τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας Μινόρου Γιαναγκίντα που υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, προκειμένου μια γκάφα του να μην αποτελέσει αιτία η αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής σήμερα στην κάτω βουλή εναντίον του.
 
“Εξέφρασα στον πρωθυπουργό Ναότο Καν την επιθυμία μου να παραιτηθώ”, δήλωσε ο Γιαναγκίντα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση.
 
“Πρέπει να εγκριθεί ο έκτακτος προϋπολογισμός το συντομότερο δυνατόν ώστε να διατεθούν οι πόροι για το λαό. Κατά συνέπεια υπέβαλα την παραίτησή μου αφού μίλησα με τον πρωθυπουργό”, είπε ο Γιαναγκίντα.
 
Ο Γιαναγκίντα επικρίθηκε έντονα ότι δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις συζητήσεις που διεξάγονται στο κοινοβούλιο, μετά τις δηλώσεις του στις 14 Νοεμβρίου σε μια συγκέντρωση οπαδών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Χιροσίμα (δυτική Ιαπωνία). “‘Οταν ένας υπουργός Δικαιοσύνης δεν ξέρει τί να πεί στις συζητήσεις του κοινοβουλίου, πρέπει να θυμάται δύο πράγματα: Το ένα είναι: “Δεν θα σχολιάσω ειδικές περιπτώσεις”. Το άλλο είναι: “Εξετάζουμε το θέμα σύμφωνα με το νόμο και τα τεκμήρια που διαθέτουμε”, είχε πει.
 
Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (PLD συντηρητικό), το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης απείλησε να καταθέσει πρόταση μομφής σήμερα εναντίον του Γιαναγκίντα.
 
Η γκάφα του Γιαναγκίντα είναι η τελευταία μιας σειράς από σκοτούρες που πλήττουν τον Ναότο Καν και καθυστερούν τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για την έγκριση του προϋπολογισμού των 4,4 τρισεκατομμυρίων γεν (52,69 δισεκατομμύρια δολάρια) με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας της Ιαπωνίας που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αποπληθωρισμό και ένα ισχυρό γεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε