Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ιράκ

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.03.2012 | 11:01
Πρώτη δημοσίευση: 21.03.2012 | 10:58

Μια οργάνωση με διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν χθες τη ζωή σε τουλάχιστον 56 ανθρώπους στο Ιράκ, μετέδωσε η ιρακινή ιστοσελίδα Alsumaria News.

Η ένοπλη οργάνωση, η οποία αποκαλείται "Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ", ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με ανακοίνωσή της που ανήρτησε σε φιλικές προς αυτήν ιστοσελίδες, μετέδωσε η Alsumaria News.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις είχαν ως στόχο να υπονομεύσουν το σχέδιο ασφαλείας της κυβέρνησης για την διοργάνωση της συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Βαγδάτη την επόμενη εβδομάδα.

"Τα λιοντάρια των σουνιτών στην Βαγδάτη και σε άλλες επαρχίες του Ισλαμικού Κράτους απελευθέρωσαν ένα νέο και συντονισμένο κύμα (επιθέσεων) για να πλήξουν το σχέδιο ασφαλείας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ανόητων για την συνάντηση των αράβων τυράννων", αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ιατρικές πηγές ανακοίνωσαν ότι σχεδόν 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές επιθέσεις, οι οποίες συνέπεσαν με την επέτειο της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Η παναραβική σύνοδος στις 29 Μαρτίου θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί στο Ιράκ εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Τον Μάιο, ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέβαλε μια διάσκεψη που θα διεξαγόταν στην Βαγδάτη εξαιτίας των ταραχών σε πολλές αραβικές χώρες.

Η κυβέρνηση του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι έχει δαπανήσει περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της συνόδου, περιλαμβανομένων των δαπανών για την ασφάλεια και τις υποδομές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο