Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Παραλύει” η Γαλλία από τον χιονιά

“Παραλύει” η Γαλλία από τον χιονιά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται από χθες, τα 58 στο σύνολο των 96 διαμερισμάτων της Γαλλίας, για την αντιμετώπιση της συνεχούς χιονόπτωσης αλλά και των έντονων βροχοπτώσεων, που δημιουργούν, λόγω χαμηλής θερμοκρασίας, πάγους με ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Εξι νεκροί και 20 τραυματίες ήταν ένας πρώτος απολογισμός, μέσα στη ημέρα, από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.Το πολύ κρύο ήλθε από τα βόρειο -δυτικά και γρήγορα επεκτάθηκε ανατολικά, παραλύοντας την κυκλοφορία και τις μετακινήσεις σ΄όλη, σχεδόν, την Γαλλία. Ασυνήθιστη σε φαινόμενα τέτοιας διάρκειας, δεν διαθέτει τα μέσα, που πολλές βορειότερες χώρες έχουν, για τον γρήγορο καθαρισμό των δρόμων και ρίψη άλατος.΄Ετσι ,από αργά χθες το βράδυ, μόνο οι βασικοί αυτοκινητόδρομοι θεωρούνται σχετικά ασφαλείς για τα αυτοκίνητα.

Παρ’όλ αυτά καταγράφηκαν πολλά ατυχήματα από αυτοκίνητα που έχασαν τον έλεγχο, ως και φορτηγά που ντελαπάρησαν.Το Παρίσι, είχε χρόνια-από το 2004- να δεί τόσο πυκνό χιόνι.Οι δυσκολίες για τους ταξιδιώτες απεδείχθησαν μεγάλες.Πολλά αεροσκάφη της Air France ακινητοποιήθηκαν στα αεροδρόμια. Προτεραιότητα δόθηκε στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Με σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία δηλώνει ότι οι πτήσεις μεσαίων και μικρών αποστάσεων θα καλυφθούν μόνο κατά 60 % και καλεί όλους τους ταξιδιώτες να τηλεφωνήσουν για να ενημερωθούν πριν μεταβούν στα αεροδρόμια. Στα δυο αεροδρόμια των Παρισίων, Ρουασί -Σαρλ Ντε Γκωλ και Ορλύ, δουλεύουν συνεχώς τα 213 μηχανήματα αφαίρεσης του χιονιού και απόψυξης των αεροσκαφών. Το αποθηκευμένο στοκ σε γλυκόλη, για την απόψυξη, σημαίνει αυτονομία δέκα ημερών εντατικής χρήσης.Η Γενική Διεύθυνση Αεροπλοϊας ζήτησε πάντως από χθες, από τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν κατά 40% τις πτήσεις τους προς τα δυο αεροδρόμια.Τα τραίνα, επίσης, υφίστανται τις συνέπειες των χιονοπτώσεων. Η διεύθυνση των γαλλικών σιδηροδρόμων ζήτησε μείωση της ταχύτητας στις ταχείες « TGV » που από 300 ή 320 χλμ/ώρα θα πρέπει να κατέβουν στα 220 ή 170 χλμ/ώρα.Οι Παριζιάνοι βέβαια, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πρωτεύουσα πανέμορφη, κάτω από το λευκό μανδύα, τα δε παιδιά δεν δίστασαν να βγούν για χιονοπόλεμο σε πάρκα και κήπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακυρώνονται πτήσεις σε Λονδίνο και Παρίσι λόγω χιονιού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε