Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παραλύει και το γερμανικό δημόσιο λόγω απεργίας!

ΦΩΤΟ REUTERS

Δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, συμβαίνει και στη Γερμανία. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν απεργία γιατί δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματά τους για αυξήσεις 6,5% στους μισθούς τους.

Το δημόσιο παραλύει στα σε τρία κρατίδια. Λεωφορεία και τρένα έχουν ακινητοποιηθεί στη Φραγκφούρτη, στο κρατίδιο της Έσσης, προκαλώντας αναστάτωση τις μετακινήσεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Στο Σάαρλαντ, εκατοντάδες κέντρα ημερήσιας φροντίδας και τράπεζες είναι κλειστά, ενώ νοσοκομεία και οίκοι ευγηρίας έχουν επηρεαστεί επίσης από την κινητοποίηση.

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, απεργούν περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι θα αυξηθεί σε 5.000 στη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε το συνδικάτο του δημόσιου τομέα ver.di.

Οι απεργοί ζητούν μισθολογική αύξηση 6,5% ή τουλάχιστον 200 ευρώ περισσότερα το μήνα, για περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενους, ανακοίνωσε το ver.di.

Οι εργοδότες απέρριψαν τα αιτήματα ως μη ρεαλιστικά κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν παρουσίασαν κάποια εναλλακτική πρόταση.

Οι συζητήσεις πρόκειται να επαναληφθούν στις 12 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Έμαθαν και οι Γερμανοί την απεργία – Προβλήματα με τις πτήσεις

«Θα γίνουμε κι εμείς Έλληνες» φοβούνται οι Γερμανοί εργάτες!

Κι όμως στη Γερμανία απεργούν γιατί θέλουν αυξήσεις!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε