Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παραμένει ο… πονοκέφαλος της Χίλαρι Κλίντον στην υπόθεση με τα e-mails

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Λορέτα Λιντς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα που αφορά τη χρήση του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον την εποχή που η τελευταία ήταν υπουργός Εξωτερικών, όμως θα εφαρμόσει τις εισηγήσεις που θα της κάνουν για το θέμα αυτό η ομοσπονδιακή αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές.

“Μολονότι δεν παίζω κανέναν ρόλο στην έρευνά τους, θα ενημερώνομαι για τις συστάσεις τους και θα τις αποδέχομαι ως έχουν” είπε η Λίντς, σε μια προσπάθεια να αποτινάξει κάθε υποψία περί ανάμιξης της κυβέρνησης και της ίδιας προσωπικά στην υπόθεση.

Η υπουργός σημείωσε ότι κατανοεί πως η πρόσφατη συνάντησή της με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον “ρίχνει μια σκιά” στην ανεξαρτησία της έρευνας που διεξάγει η δικαιοσύνη σε βάρος της συζύγου του.

Ο Μπιλ Κλίντον συναντήθηκε με τη Λορέτα Λιντς στο Φοίνιξ το βράδυ της Δευτέρας, ένα γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους Ρεπουμπλικανούς. “Είναι βασικής σημασίας να κατανοήσουν όλοι ότι η συνάντηση αυτή με τον πρόεδρο Κλίντον δεν θα έχει καμία επίπτωση στον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί, θα ολοκληρωθεί και θα επικυρωθεί από εμένα αυτή η έρευνα” είπε η Λιντς σήμερα, από το Άσπεν του Κολοράντο.

Η Χίλαρι Κλίντον είναι πλέον υποψήφια για τον Λευκό Οίκο όμως η προεκλογική εκστρατεία της αμαυρώθηκε εδώ και μήνες από την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της για επαγγελματικούς σκοπούς όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας (2009-2013). Την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει το FBI.

Το βράδυ της Δευτέρας το αεροπλάνο του Μπιλ Κλίντον βρέθηκε σταθμευμένο δίπλα σε εκείνο που μετέφερε την Λιντς, στο αεροδρόμιο του Φοίνιξ. Ο πρώην πρόεδρος ανέβηκε στο αεροσκάφος της υπουργού, την οποία γνωρίζει καλά εδώ και χρόνια, και συζήτησε μαζί της. Η Λιντς στη συνέχεια υποστήριξε ότι η συνάντηση αυτή ήταν εντελώς τυχαία και ότι η συζήτηση δεν αφορούσε τις έρευνες.

Ωστόσο το Ρεπουμπλικανικό κόμμα κατήγγειλε αυτήν την “πρωτοβουλία” του Κλίντον, και μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, υποστήριξε ότι η συνάντηση πιθανότατα υποκινήθηκε από την ίδια τη Χίλαρι. Σύμφωνα μάλιστα με τον Τραμπ, η συνάντηση επρόκειτο να παραμείνει κρυφή αν δεν είχε πέσει στην αντίληψη ενός ντόπιου δημοσιογράφου. “Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι η συνάντηση αυτή ήταν τυχαία;” διερωτήθηκε με μήνυμά του στο Twitter ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε