Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραμένει το χάος στα αεροδρόμια της Μόσχας – Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης χιλιάδες επιβάτες

ΦΩΤΟ REUTERS

Κοιμούνται όπου βρουν, περιμένοντας να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες για να ταξιδέψουν. Χιλιάδες ταξιδιώτες ανεβαίνουν το δικό τους… «Γολγοθά» στα αεροδρόμια της Μόσχας.

Χαρακτηριστική η κατάσταση στο διεθνές αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας. Και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν τα τερτίπια του καιρού, αλλά και την αδιαφορία των υπευθύνων. Ούτε καταλύματα, ούτε ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν και να φτάσουν επιτέλους στους προορισμούς τους.

Οι αίθουσες στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μόσχας είναι γεμάτες με επιβάτες που καταλαμβάνουν κάθε διαθέσιμο χώρο, ξαπλώνοντας πάνω στις βαλίτσες τους, ακόμη και στο πάτωμα.
Κάθε σπιθαμή του αεροδρομίου μπορεί να γίνει... κρεββάτι για τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες - ΦΩΤΟ REUTERS
Και περιμένουν υπομονετικά την αναχώρηση της πτήσης τους από το Ντομοντέντοβο, το οποίο δέχεται κατά μέσο όρο 55.000 επιβάτες την ημέρα, αγωνίζονται για να βρουν τρόφιμα.

Οι καφετέριες είναι γεμάτες κόσμο και ακόμη και το να προμηθευτεί κανείς νερό είναι δύσκολο! Πάντως, οι αεροπορικές εταιρίες μοιράζουν πακέτα τροφίμων στους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν. Αλλά ακόμη και τα τρόφιμα, τελειώνουν. Και φυσικά ο κόσμος εξαγριώνεται!
Ο πίνακας του αεροδρομίου. Μια λέξη κυριαρχεί: ακύρωση - ΦΩΤΟ REUTERS
Η κατάσταση αυτή οδήγησε σε μια έκρηξη στις τιμές των ποτών και των τροφίμων στο αεροδρόμιο, καθώς και στις μετακινήσεις με ταξί για τους επιβάτες.

Οι εταιρείες παράδοσης των τροφίμων, ισχυρίζονται επίσης ότι δέχτηκαν εκβιασμούς καθώς κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο.

Το χάος προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές που μετατράπηκαν σε παγετό από την επίδραση των θερμοκρασιών που είναι ελαφρά κάτω από το μηδέν.
Ταλαιπωρημένοι επιβάτες... παντού! - ΦΩΤΟ REUTERS
Την Κυριακή, ο αερολιμένας είχε βυθιστεί στο σκοτάδι μετά από διακοπές ρεύματος που προκλήθηκαν από το κόψιμο των ηλεκτρικών καλωδίων από το βάρος του πάγου. Φοβούμενοι περαιτέρω διακοπές ρεύματος, οι αξιωματικοί της ασφάλειας διέσχιζαν τις αίθουσες και αποσύνδεαν από τις πρίζες τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν οι επιβάτες.

Εξαντλημένοι, ορισμένοι επιβάτες ήρθαν μεταξύ τους στα χέρια, για να ανέβουν στα αεροπλάνα και απείλησαν και το προσωπικό του αεροδρομίου, αποκαλύπτει εξάλλου ο ρωσικός Τύπος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε