Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παράπονα του Καβαλιέρε ότι δεν έχει εξουσία

Παράπονα του Καβαλιέρε ότι δεν έχει εξουσία

Τα παράπονά του για την έλλειψη “αληθινής εξουσίας” ως επικεφαλής της κυβέρνησης εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

“Ως πρωθυπουργός, δεν είχα ποτέ την αίσθηση ότι είχα εξουσία”, είπε ο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη τύπου στο Παρίσι. “Μερικές φορές, ως επιχειρηματίας, με 56.000 υπαλλήλους, είχα την αίσθηση ότι μπορούσα να αποφασίζω και να έχω τον έλεγχο. Όμως σήμερα στη δημοκρατία είμαι στην υπηρεσία όλων και ο καθένας μπορεί να μου ασκήσει κριτική και ακόμη και να με προσβάλει”, είπε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τα αστεία και τα σχόλια του οποίου για διάφορα θέματα, από το σεξ μέχρι τη θρησκεία, συχνά προκαλούν σάλο, σχολίασε ότι αν υπάρχει εξουσία δεν ασκείται από τους ηγέτες των κυβερνήσεων.
“Θα τολμήσω να σας αναφέρω μια φράση από κάποιον που θεωρείται δικτάτορας, ένας μεγάλος, πανίσχυρος δικτάτορας, ο Μπενίτο Μουσολίνι. Στο ημερολόγιο του διάβασα πρόσφατα τη φράση: “Λένε ότι έχω εξουσία. Δεν είναι αλήθεια. Ίσως οι αξιωματούχοι του κόμματος να έχουν. Αλλά δεν ξέρω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να λέω στο άλογό μου να στρίψει δεξιά ή αριστερά. Και πρέπει να είμαι χαρούμενος μ’ αυτό”.

Το 2003 ο Μπερλουσκόνι είχε επικριθεί για μια συνέντευξη που είχε δώσει στο βρετανικό περιοδικό Spectator, στην οποία είχε πει ότι ο Μουσολίνι ήταν ένα “ευγενικό” άτομο που “ποτέ δεν σκότωσε κανέναν”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε