Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Παρέδωσαν την ευρωζώνη δεμένη χειροπόδαρα στην Κίνα”

Εξοργισμένος με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε ο γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Μίλησε για “κινεζική παρεκτροπή” σε αυτό “το ελάχιστο βήμα” που αποτελεί η συμφωνία των Βρυξελλών για τη διάσωση του ευρώ, και τόνισε ότι η ευρωζώνη παραδίδεται “δεμένη χειροπόδαρα στις αναδυόμενες χώρες”.

“Πρόκειται για ένα πολύ μικρό βήμα…βρήκαν επιδέσμους. Καλό είναι αυτό, όταν υπάρχει αιμορραγία χρειάζονται επίδεσμοι”, σχολίασε ο συμπροεδρεύων της ομάδας των Οικολόγων στο ευρωκοινοβούλιο.

Στη συνέχεια κατήγγειλε ένα από τα μέτρα που προβλέπονται από τη συμφωνία, τη δημιουργία ειδικών ταμείων για την προσέλκυση ξένων επενδυτών- ανάμεσά τους οι αναδυόμενες χώρες και η Κίνα- για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αυτή η “κινεζική εκτροπή είναι γελοία”, δήλωσε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.”Τη στιγμή που εδώ και μήνες συζητείται η έκδοση ευρωομολόγων που θα επέτρεπαν στην Ευρώπη τον επιμερισμό το χρέους και τη δυνατότητα επενδύσεων, επέλεξαν να παραδοθούν δεμένοι χειροπόδαρα στις αναδυόμενες χώρες”.

“Δεν είναι δυνατόν να κάνετε συζήτηση για την προστασία από την κοινωνική και περιβαλλοντική παγκοσμιοποίηση και να ζητάτε από αυτούς με τους οποίους θα διαπραγματευθείτε αυτήν την προστασία, να πληρώσουν το χρέος σας”, είπε.

“Νομίζετε ότι οι Κινέζοι θα σάς δώσουν χρήματα επειδή σάς συμπαθούν;”, προειδοποίησε.

“Πρόκειται για μία πολιτικά επικίνδυνη, κακή λύση”, η οποία επελέγη “διότι δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό το βήμα” προς την ενίσχυση του φεντεραλισμού στην Ευρώπη, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπανδρέου: Στο Δημόσιο οι τράπεζες που δεν αντέχουν το κούρεμα

Όταν η διαπραγμάτευση έφτασε στα όριά της – Σαρκοζί προς Νταλάρα: ποιος είσαι;

ΝΔ: Να δούμε πρώτα τη συμφωνία γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες
 

Η συμφωνία φέρνει κούρεμα του χρέους 50% και την τρόικα με το κλειδί του υπ. Οικονομικών στο χέρι – Μόνιμη επιτροπεία για την Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παπανδρέου: «Ο λαός θέλει αλλαγές, όχι εκλογές – Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας»

Ναι από την γερμανική Βουλή στο σχέδιο Μέρκελ – “Mόνιμη επιτροπεία στην Ελλάδα!”, ζητάει η καγκελάριος

Η νέα πρόταση των τραπεζών για το χρέος της Ελλάδας

“Διάγγελμα” Σαρκοζί στους Γάλλους – Τι θα τους ανακοινώσει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε