Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρέλυσαν οι ΗΠΑ από την επέλαση του χιονιά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αναβλήθηκαν μέχρι και οι λειτουργίες των Χριστουγέννων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις κάλυψαν με χιόνι και πάγο από άκρη σε άκρη τις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ από την παραμονή των Χριστουγέννων και ανάγκασαν τους εποχούμενους και όχι μόνο να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στους δρόμους.

Το χιόνι έχει σκεπάσει τις βόρειες και κεντρικές πολιτείες από χθες και περισσότερα από 30 εκατοστά χιονιού κάλυψαν το βόρειο Τέξας και την Οκλαχόμα μια μέρα νωρίτερα, μετέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,

Χιλιάδες καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις πολιτείες της Οκλαχόμα και της Μινεσότα, ενώ όσοι σκόπευαν να ταξιδέψουν με την ευκαιρία των εορτών έχουν αποκλειστεί. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που προκλήθηκαν εξ αιτίας της κακοκαιρίας.

Στην Οκλαχόμα, χθες παραμονή Χριστουγέννων ο κυβερνήτης αναγκάστηκε να κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έδωσε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους. Στη Νεμπράσκα, ακόμα και οι εκκλησίες αναγκάστηκαν να ματαιώσουν τη λειτουργία των Χριστουγέννων.

Την περασμένη εβδομάδα χιονοθύελλα προκάλεσε προβλήματα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε