Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρέμβαση της ΕΕ ζητεί η Ιταλία για την επίθεση στην Αίγυπτο

Παρέμβαση της ΕΕ ζητεί η Ιταλία για την επίθεση στην Αίγυπτο

Η Ιταλία ζήτησε το θέμα των βιαιοτήτων και των διακρίσεων σε βάρος των χριστιανών ανά τον κόσμο να περιληφθεί στα θέματα του συμβουλίου των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις 31 Ιανουαρίου. Καταδικάζει την επίθεση ο πρόεδρος της Αλγερίας.

“Τα τελευταία περιστατικά βίας επιβεβαίωσαν με τραγικό τρόπο ότι το φαινόμενο της θρησκευτικής αδιαλλαξίας, κυρίως σε βάρος των χριστιανών οξύνεται λαμβάνοντας πολύ σοβαρές και ανησυχητικές διαστάσεις και απολύτως απαράδεκτες”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στην πολύνεκρη βομβιστική επίθεση εναντίον κοπτικής εκκλησίας της Αλεξάνδρειας.

“Έφθασε η στιγμή μιας ισχυρής και σαφούς πολιτικής απάντησης εκ μέρους των κυβερνήσεων που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων το θεμελιώδες δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας”.”Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή σε αυτή τη μάχη. Αυτό ζητάει σήμερα η Ιταλία από την ΕΕ”, καταλήγει το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα καταδίκασε την επίθεση έξω από κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας, με 21 νεκρούς χαρακτηρίζοντάς την “φρικτή εγκληματική ενέργεια”, σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον αιγύπτιο ομόλογό του.”Με βαθιά οδύνη έμαθα την είδηση για το τρομοκρατικό έγκλημα που είχε στόχο την εκκλησία των Αγίων στην Αλεξάνδρεια, κατά το οποίο υπήρξαν αθώα θύματα μεταξύ των αιγυπτίων πολιτών”, γράφει ο Μπουτεφλίκα.
“Μένω πεπεισμένος ότι το τρομοκρατική αυτή εγκληματική ενέργεια που τόσο πόνο προκάλεσε στον αλγερινό λαό και εμένα προσωπικά, θα ενισχύσει τη βούληση του αιγυπτιακού λαού και την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει μπροστά, του λαού που πάντα ήξερε να επιδεικνύει αλληλεγγύη στις πιο δύσκολες περιστάσεις”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Αλγερίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε