Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Το Παρίσι ανάβει “προβολείς” σε όλη την Ευρώπη για τον καμικάζι Abdeslam Salah!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

– Αυτός είναι ο Abdeslam Salah εις βάρος του οποίου εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
– Το μαύρο Seat Leon που αναζητούσε η αστυνομία βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και είχε μέσα τρία Καλάσνικοφ
– Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού, οι δράστες ήταν οκτώ – Τουλάχιστον τρεις είναι Γάλλοι
– Ονόματα δραστών φέρνει στο φως η Washington Post – Μεταξύ τους τρία αδέρφια 
– Είκοσι βόμβες σε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν σήμερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη

Καταιγιστικές οι εξελίξεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 129 νεκρούς και τους 352 τραυματίες. Το απόγευμα της Κυριακής η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός άνδρα που γεννήθηκε στο Βέλγιο και φέρεται να είναι ο όγδοος δράστης του πολύνεκρου μακελειού της Παρασκευής.

Πρόκειται για τον Abdeslam Salah, που γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1989 στις Βρυξέλλες. Εις βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης αφού το ανθρωποκυνηγητό που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επεκτείνεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης.

Η είδηση πως ένας από τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων στο Stade de France, το θέατρο Bataclan και εστιατόρια και καφέ στο 10ο και το 11ο διαμέρισμα του Παρισιού έγινε γνωστή το μεσημέρι της Κυριακής, λίγη ώρα αφού εντοπίστηκε το μαύρο Seat Leon που αναζητούσε η αστυνομία. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο προάστιο Μοντέιγ του Παρισιού και μέσα είχε τρία Καλάσνικοφ, παρόμοια με αυτά που είχαν και οι δράστες. Έξι από τους δράστες των επιθέσεων πυροδότησαν τα γιλέκα με εκρηκτικά που φορούσαν, ένας σκοτώθηκε από την αστυνομία, ενώ ένας διαφεύγει. Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού, οι δράστες ήταν οκτώ.

Ο Abdeslam Salah χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ όπως ο Guardian είναι αδερφός ενός από τους νεκρούς καμικάζι τζιχαντιστές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, που επικαλείται κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Abdeslam Salah, ο αδερφός του Ibrahim και ο Bilal Hadfi, και οι τρείς Γάλλοι υπήκοοι, ήταν μεταξύ των δραστών των πολύνεκρων επιθέσεων. Και οι τρεις ζούσαν στο Βέλγιο.

 Η Washington Post αναφέρει πως ένας από τους αδερφούς Abdeslam, προφανώς ο Ιμπραίμ, ήταν ένας από τους καμικάζι αυτοκτονίας. Και ο Σαλαχ που αναζητείται ως ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση, είναι εκείνος που νοίκιασε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον οι τρεις από τους επτά δράστες είναι Γάλλοι. Ο πρώτος που αναγνωρίστηκε ήταν ο Ομάρ Ισμαήλ Μουστεφάι, ένας 29χρονος από την Κουνκουρόν, μια πόλη 25 χιλιόμετρα από το Παρίσι.

Νωρίτερα, οι γαλλικές και βελγικές αρχές είχαν ανακοινώσει πως τουλάχιστον δύο από τους δράστες ήταν Γάλλοι που ζούσαν στις Βρυξέλλες, ενώ από γαλλικά ΜΜΕ είχε μεταδοθεί νωρίτερα πως από ένα κομμάτι δέρματος ταυτοποιήθηκε κι ένας ακόμη από τους τζιχαντιστές καμικάζι του Bataclan. Όπως ανακοίνωσαν και επίσημα οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές, οι Γάλλοι ερευνητές ταυτοποίησαν άλλους δύο από τους νεκρούς δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων και πλέον γνωρίζουν τα στοιχεία των τριών από αυτούς.

Οι δύο άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ήταν Γάλλοι που διέμεναν στο Βέλγιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν. Ο ένας, ηλικίας 20 ετών, ήταν ο δράστης μιας από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν κοντά στο Stade de France. Ο δεύτερος, ηλικίας 31 ετών, ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στη λεωφόρο Βολτέρ, κοντά σε ένα μπαρ στο ανατολικό Παρίσι. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η ταυτοποίησή τους κατέστη δυνατή μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ BATACLAN

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε