Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Παρίσι: Από τη Γερμανία πήραν οι τζιχαντιστές τα όπλα του μακελειού

Παρίσι: Από τη Γερμανία πήραν οι τζιχαντιστές τα όπλα του μακελειού

Τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς τα προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία. Την αποκάλυψη έκανε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνθρωπος που πούλησε τα όπλα στους δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης αναγνωρίστηκε ως ο 34χρονος Sascha W. από την πόλη Μάγκσταντ στο κρατίδιο της Βάτης Βυρτεμβέργης, ο οποίος διατηρεί την παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα DW Guns.

Ο 34χρονος Γερμανός έμπορος όπλων είχε μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών για λαθρεμπόριο όπλων και την περασμένη Δευτέρα συνελήφθη. Την Τετάρτη, η αστυνομία ανακάλυψε αλληλογραφία στο κινητό του Sascha W., όπου υπάρχει αναφορά για την πώληση τεσσάρων Καλάσνικοφ σε έναν Άραβα στο Παρίσι, μετέδωσε το N-TV.

Σύμφωνα με τη Bild ο 34χρονος Γερμανός πούλησε online τέσσερα πυροβόλα όπλα – δύο AK-47, κινεζικής κατασκευής, και δύο Zastava M70, γιουγκοσλαβικής κατασκευής- στις 7 Νοεμβρίου σε αγοραστή “αραβικής καταγωγής”. Τέσσερα email που βρέθηκαν έκτοτε στο smartphone του ύποπτου δείχνουν ότι είχε επαφή με ένα “Αραβα στο Παρίσι”. Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Τη σύλληψη του 34χρονου άνδρα επιβεβαίωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Στουτγάρδης αλλά απέφυγαν να σχολιάσουν πληροφορία σύμφωνα με την οποία είναι πιθανόν ο άνδρας να προμήθευσε με τέσσερα όπλα τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι. “Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ένας άνδρας κρατείται ως ύποπτος για διακίνηση όπλων”, δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης στο Reuters, διευκρινίζοντας ότι η σύλληψη έγινε την Τρίτη.

Συλλήψεις και στο Βερολίνο

Η αστυνομία του Βερολίνου έκανε δύο εφόδους με στόχο τζιχαντιστές και την Πέμπτη (26.11.2015) συνέλαβε δύο άντρες για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζαν “μια σοβαρή πράξη βίας που αντιπροσώπευε έναν κίνδυνο για την πολιτεία”.

Οι άντρες, 28 και 46 χρονών, βρίσκονταν “σε επαφή με το ισλαμιστικό κίνημα,” είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Πατρίσια Μπρέμερ. Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες, εκτός από το ότι δεν είχαν βρεθεί όπλα ή εκρηκτικά και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι “σχεδιαζόταν πράξη βίας στο Βερολίνο”.

Οι συλλήψεις ακολούθησαν έφοδο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο στη δυτική συνοικία Σάρλοτενμπουργκ και ένα κτίριο στο νότιο προάστιο Μπριτς.

Με πληροφορίες από Sputnik News και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε